Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά για Βενιζέλο: Στη θέση του, θα είχα κατέβει με σταυρό

«Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση. Δεν θέλουμε να φύγει από το ΚΙΝΑΛ»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gennimata1
Φώφη Γεννηματά © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Εάν ήμουν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό», δήλωσε σε συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά.

Για απόφαση για το Επικρατείας με πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά και ανέφερε ότι αν ήταν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα κατέβαινε με σταυρό.

«Είναι καθαρά πολιτικά τα κριτήρια της επιλογής και καθόλου προσωπικά», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο OPEN TV  και επέμεινε ότι «είναι μία επιλογή διεύρυνσης και ανανέωσης. Είμαστε νέος φορέας. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος».

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί ο συμμετοχή του κ. Βενιζέλου θα εμπόδιζε αυτήν την απεύθυνση, η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Προφανώς ο κ. Βενιζέλος ανήκει σε αυτό το χώρο και θα συνεχίσει να ανήκει και όλοι στο ΚΙΝΑΛ θέλουν να ανηκει. Ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σηματοδοτεί το νέο σε έναν νέο φορέα όπως το ΚΙΝΑΛ. Δεν είθισται να ηγούνται οι πρώην πρόεδροι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

«Εάν ήμουν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα είχα κατέβει με σταυρό. Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση. Δεν θέλουμε να φύγει από το ΚΙΝΑΛ», πρόσθεσε και σημείωσε πως η επιλογή που έκανε απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις είναι μια δική του απόφαση.

Απαντώντας στα περί «ουράς του ΣΥΡΙΖΑ» που πρόσαψε ο κ. Βενιζέλος, η Φώφη Γεννηματά είπε: «Έχω μιλήσει πολλές φορές για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κυβέρνησε με ισχυρή πλειοψηφία της Καραμανλικής δεξιάς. Κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ»

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «πρέπει να τεθεί ένα τέλος στον λαϊκισμό και στα φασιστοειδή που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιάς και γυρολόγων δεν κατάφερε να πάει μπροστά τη χώρα» συνέχισε η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. 

Για τις πληροφορίες περί ψήφου ανοχής 

Σε ερώτημα για το αν υπάρχουν σκέψεις να δοθεί ψήφος ανοχής στην περίπτωση που η ΝΔ δεν πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές, η κ. Γεννηματά απέφυγε να απαντήσει, και περιορίστηκε στο να πει πως για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση. «Βεβαίως και θα συζητηθεί την ώρα που πρέπει. Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδειξει ο ελληνικός λαος με τη ψήφο του. Δεν θα γίνει στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών», είπε και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που έχει τη δύναμη να μας βάλει όλους στις θέσεις μας και τις ευθύνες μας».

Για το στόχο του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές 

Αναφορικά με το στόχο που βάζει το ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές, η κ. Γεννηματά απέφυγε να θέσει αριθμητικό πήχη. «Δεν υπάρχει αριθμητικός στόχος. Δεν συμβιβαζόμαστε δεν μας αρκεί θα βάλουμε υψηλά τον πήχη. Στόχος μας μια καθαρή και ισχυρή εντολή στον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να τελειώνουμε πια με τις απομιμήσεις».

Για τον Παύλο Γερουλάνο

Τέλος, απαντώντας για το πού θα πολιτευτεί ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι «δεν θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας επειδή δεν το θέλει ο ίδιος αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή της παράταξης ενόψει εκλογών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.