Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 460

Μέλος του συλλόγου εναντίον των σηκωμένων γιακάδων στα μπλουζάκια polo

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 460
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55081-120822.jpg

Κρυφά μηνύματα του λογότυπου της Ελληνικής Προεδρίας

Ναι, για κάποιους είναι απλώς ένα πανί και ένα σκάφος. Τι συμβαίνει όμως όταν αντί για ένα σκάφος εμφανιστεί και ένα δεύτερο; Δύο πανιά; Δηλαδή «Πανί με πανί»; Μήνυμα που υπονομεύει την ανάπτυξη! Αυτό συμβαίνει. Στέλνει σε όλη την Ευρώπη ψεύτικα υποσυνείδητα μηνύματα που λένε ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρωτογενές πλεόνασμα!


Κι όμως η αλληλουχία των γεγονότων μόνο τυχαία δεν είναι: Τη μία μέρα αποκαλύπτεται ότι η Καλαμάτα αποτελεί για τον ΟΑΕΔ ακριτική περιοχή...

● Αμέσως μετά, ο Βασίλης Καπερνάρος ανακινεί το θέμα της κατασκευής εκεί διαστημικής βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων τουριστικών πυραύλων. Υπερθεματίζει, δηλαδή, αντιμετωπίζοντας την ακριτική Καλαμάτα ως επίσημη πύλη εισόδου και εξόδου στο διάστημα!

● Με το που αντιλαμβάνεται ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος ως γνωστόν πιστεύει ότι οι Έλληνες προέρχονται από εξωγήινους, ότι κάποιος προσπαθεί να αλλοιώσει τη διαστημική μας καταγωγή με τουριστικές επιμειξίες, παρεμβαίνει πάραυτα για να διασώσει την καθαρότητα της φυλής μέσω δήλωσης υποστήριξης στη μοναδική εγγυήτρια δύναμη: τη Χρυσή Αυγή!

● Ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δηλώνει την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσβλέποντας προφανώς στα φτηνά εξωγήινα εργατικά χέρια που θα προκύψουν, μόλις οι αφιχθέντες από το διάστημα στην Καλαμάτα διοριστούν από τον Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ευρώπη!

● Όμως στα σχέδια των ξένων για εκμετάλλευση των εξωγήινών μας βάζει φρένο η Εικόνα του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό της Ρόδου, που δακρύζει! Δείχνοντας έτσι ότι ο Ύψιστος έχει αποφασίσει ήδη ότι η διαστημική πύλη να κατασκευαστεί στη Ρόδο...


Δηλαδή, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η κοινή γνώμη που θα παρακολουθεί τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στις επίσημες εκδηλώσεις της Ελληνικής Προεδρίας θα τους θεωρήσει κάτι σαν Μήτρογλου της πολιτικής και το κλίμα θα αντιστραφεί αμέσως;

● Προφανώς γι’ αυτό έχουν εναποθέσει τόσες ελπίδες στο πρώτο εξάμηνο του 2014, λες και πρόκειται να συμβεί η Αποκάλυψη. Διότι θεωρούν ότι το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν είναι οικονομικό. Είναι ότι δεν είχαμε την ευκαιρία να τους καμαρώσουμε και να αισθανθούμε εθνικά υπερήφανοι!

● Συμπέρασμα: Πράγματι, υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από το οικονομικό: Το γεγονός ότι οι μελλοντικοί προεδρεύοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να μας θεωρούν κρετίνους.


Εντάξει. Μπορεί να λαμβάνεις απειλητικές επιστολές ότι «αν δεν εξοφλήσεις τα χρέη σου προς την εφορία θα σου κατάσχουν τους λογαριασμούς»...

● Αλλά δεν μπορεί! Όσο πιεσμένος και να αισθάνεσαι, δεν σε ξαλαφρώνει λίγο να ξέρεις ότι τουλάχιστον ο ΣΔΟΕ δεν μπορεί να ελέγξει χωρίς προηγουμένως να πάρει άδεια από δύο υπουργούς τα ταμεία των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων;

● Εξάλλου, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, δεν υπάρχει εκκλησιαστική οικονομική ατασθαλία που να μην διορθώνεται με 2-3 καλές, χορταστικές αγρύπνιες.


Ας το δούμε θετικά: Υπάρχει μια βαθιά πολιτική σοφία στην κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα: Διότι ο ένας ( Άδωνις) μπορεί να κατηγορεί τον άλλον (ΣΥΡΙΖΑ) ότι «χρηματίζεται από τις φαρμακοβιομηχανίες μπλαμπλαμπλα» και άλλος (ΣΥΡΙΖΑ) να κατηγορεί τον πρώτο (Άδωνι) ότι «παίζει το παιχνίδι των ύποπτων εβραϊκών πολυεθνικών σε βάρος της υγείας του λαού μπλαμπλαμπλα» επ’ άπειρον!

● Και γιατί είναι σημαντική αυτού του είδους η κόντρα; Μα επειδή έτσι γλιτώνουν και οι δύο την επικίνδυνη περιοχή της επιχειρηματολογίας, που όλοι ξέρουμε πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Αφού άμα αρχίσει κανονική συζήτηση, μπορεί κάποιοι να πειστούν! Και αυτό είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη!

● Ενώ αν τσακώνεσαι στα κανάλια με καταγγελίες, προφυλάσσεις τους οπαδούς σου. Δεν τους εκθέτεις στη διασπαστική επιρροή της λογικής και τους βοηθάς να αποφασίζουν με το μοναδικό κριτήριο που συμφέρει και τις δύο πλευρές: Το κριτήριο «δεν γουστάρω τον άλλον, άρα είμαι με τον αντίπαλό του». Απλό, κατανοητό και δημοσκοπικά ασφαλές.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Όλοι αυτοί οι έξαλλοι Χρυσαυγίτες Σφακιανακόφιλοι που αφήνουν μηνύματα στο profile της Βανδή του τύπου «άσε μας βρε, που μόνο σκυλάδικα ξέρεις να τραγουδάς» και «έχτισες παλάτια με τα γαρίφαλα και τώρα μιλάς», πιστεύουν ότι ο Νότης τραγουδάει στο Κάρνεγκι Χολ;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για... «Πενταλεπτοπραξία»: Η αδιόρατα εχθρική πρόθεση που κρύβεται πίσω από την απόφαση των υπαλλήλων στα διόδια να συμπεριλάβουν κέρματα των 5 λεπτών στα ρέστα.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος της Finos Films για το You tube


Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

image

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Προτρέπω τους Έλληνες να αφιερωθούν με πάθος στην εξαφάνιση του πολιτικού φανατισμού. Ως Έλλην χαίρομαι ιδιαιτέρως διαπιστώνοντας την προσπάθεια για την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ο λαός μας –που τόσα θυσίασε και συνεχίζει να θυσιάζει– να απεμπλακεί από τη σκληρή επιτήρηση των δανειστών».

Μετάφραση: ΤΣΑ!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.