- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Προτάσεις του ΣΕΒ για αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο
Ο ΣΕΒ σημειώνει την ανάγκη να παρέχεται από την νομοθεσία πραγματική «δεύτερη ευκαιρία» για τους έντιμους
Αλλαγές στον εξωδικαστικό και το πτωχευτικό δίκαιο προτείνει ο ΣΕΒ με αναλυτικό υπόμνημα.
Αλλαγές στον εξωδικαστικό και το πτωχευτικό δίκαιο προτείνει ο ΣΕΒ με αναλυτικό υπόμνημα με το οποίο ζητά μεταξύ άλλων να επεκταθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε όλες τις διαδικασίες, και πέρα των ακινήτων, όπως επίσης το κράτος να διαγράφει τις απαιτήσεις του αυτόματα στο ποσοστό που τις διαγράφει ο ιδιωτικός τομέας.
Ο ΣΕΒ σημειώνει την ανάγκη να παρέχεται από την νομοθεσία πραγματική «δεύτερη ευκαιρία» για τους έντιμους που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτή να είναι πραγματική, αυτόματη και να μην περιορίζει αναίτια τη μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα.
Οι προτάσεις του ΣΕΒ διαρθρώνονται σε πέντε άξονες:
Α. Θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου διαχείρισης της αφερεγγυότητας.
Β. Διασφάλιση λειτουργικού πλαισίου προσωπικής πτώχευσης, προστατευμένου από καταχρήσεις που θα προσφέρει πραγματική δεύτερη ευκαιρία, ειδικά σε έντιμους και επιμελείς επιχειρηματίες που βαρύνονται από χρέη προερχόμενα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Γ. 'Αρση των σημαντικών φορολογικών εμποδίων και αντικινήτρων στις προσπάθειες διάσωσης αξίας προς όφελος των οφειλετών, πιστωτών, εργαζομένων και τελικά του ίδιου του Δημοσίου.
Δ. Ευθυγράμμιση με το ενωσιακό δίκαιο του πλαισίου που αναζητά σε φυσικά πρόσωπα χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο και οι δρακόντειες προβλέψεις του οποίου πλέον αποτρέπουν κάθε έλλογο στέλεχος από την εμπλοκή σε εγχειρήματα διάσωσης επιχειρήσεων.
Ε. Συμπλήρωση και ολοκλήρωση παρεμβάσεων που να διασφαλίζουν ότι οι διαγραφές απαιτήσεων από τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν και ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών γίνεται με πλήρη διαφάνεια.