Πολιτικη & Οικονομια

Πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος στη Θράκη: Είμαστε Τούρκοι

«Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, αλλά μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάρωσε το μειονοτικό κόμμα στη Θράκη

Προκαλεί η πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος, δηλώνοντας ότι «είμαστε τουρκικό κόμμα» και πως «πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και μητέρα πατρίδα η Τουρκία»

Σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν αντιδράσεις, προχώρησε η πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές ποσοστό άνω του 40% στον νομό Ροδόπης.

Μιλώντας στην κάμερα του Open Beyond, δήλωσε: «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και πρόσθεσε πως η ίδια αν και έχει ελληνικό διαβατήριο νιώθει Τουρκάλα, λέγοντας: «Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, αλλά μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Σημαία μου είναι η ελληνική, αλλά μητέρα σημαία η τουρκική».

Σημειώνεται ότι στην Ξάνθη, το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ συγκέντρωσε 25,05%, με δεύτερη τη ΝΔ με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το ποσοστό που πήρε ήταν 38,01%, έναντι 18,32% της ΝΔ που ακολούθησε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.