- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι πιέσεις στη Δημητρίου για παραίτηση και η διάψευση
Έντονο παρασκήνιο με φόντο τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για αλλαγές στη Δικαιοσύνη
Οι πιέσεις στη Δημητρίου για παραίτηση και η διάψευση. Έντονο παρασκήνιο με φόντο τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για αλλαγές στη Δικαιοσύνη
Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του χθες στον Alpha, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προβεί σε επιλογή της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων, παρά το γεγονός ότι σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος στη χώρα.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν όντως η κυβέρνηση επέλεξε την 7η Ιουλίου ως ημέρα διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών προκειμένου να προλάβει να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης καθώς η θητεία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλειου Πέππα λήγουν στις 30 Ιουνίου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. Η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή». Ανέφερε παράλληλα ότι οι εκλογές θα γίνουν με την παρούσα κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή με την επίκληση ως εθνικού λόγου την ανάγκη ομαλής πορείας της οικονομίας.
Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη, άρχισαν να κυκλοφορούν έντονα οι φήμες πως ειδικά η Ξένη Δημητρίου δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί προ της 30ής Ιουνίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι θα αποτελέσει το τέλειο «πάτημα» για την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει στις τοποθετήσεις τόσο του νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσο και των αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται με βάση το Σύνταγμα η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του πριν από τις 30 Ιουνίου. Μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι οι ανώτατοι δικαστικοί να παραιτηθούν.
Έτσι, υπάρχει έντονη η φημολογία πως οι πιέσεις προς τους δύο δικαστικούς ασκούνται από παντού και με κάθε δυνατό μέσο. Νωρίτερα, υπήρξε δημοσίευμα πως οι πιέσεις ήταν τόσο μεγάλες που επιστρατεύθηκε ακόμη και η στενή φίλη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Μαρία Παπασπύρου, η οποία είναι και γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης.
Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η κα Παπασπύρου διαψεύδει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως στοχοποιείται ο θεσμός «του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου».
Ειδικότερα, η δήλωση της κυρίας Παπασπύρου έχει ως εξής:
«Για μία ακόμα φορά επιχειρείται η στοχοποίηση του θεσμού του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με προφανή σκοπό όπως συνήθως, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και την παρεμπόδιση του ελεγκτικού του έργου.
»Με ψευδείς αναφορές σε δήθεν έγκυρες πηγές οι οποίες μάλιστα δεν κατονομάζονται, διαδίδονται κακόβουλα και αβάσιμα ψεύδη που θίγουν και υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.
»Διαψεύδω πλήρως το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
»Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την επικοινωνιακή σκοπιμότητα που εξυπηρετεί σε ένα κρίσιμο πολιτικά χρονικό διάστημα η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σε βάρος θεσμών όπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης».