Πολιτικη & Οικονομια

Δεν «πούλησαν» οι celebrities τελικά - Μόνο ένας στην Ευρωβουλή

Τι έκαναν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές και μετεωρολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
georgoulis
Αλέξης Γεωργούλης/©INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εκτός Ευρωβουλής οι διάσημοι. Η μία θέση για celebrity στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στον Αλέξη Γεωργούλη.

Εκτός εδράνων της Ευρωβουλής φαίνεται πως έμειναν οι διάσημοι που διεκδικούσαν μία θέση στο Στρασβούργο. Μόλις ένας, ο Αλέξης Γεωργούλης μετακομίζει στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους σταυρούς.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός συγκέντρωσε 60.713 σταυρούς, στο 75% της ενσωμάτωσης, αριθμός που του εξασφαλίζει την πέμπτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

Τον Αλέξη Γεωργούλη δεν θα ακολουθήσει, ωστόσο,  η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου καθώς η πρώην παίκτρια του Fame Story βρέθηκε στην 14η θέση στη λίστα για τις ευρωεκλογές.

Εκτός Ευρωβουλής και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η οποία διατήρησε χαμηλό προφίλ προεκλογικά και χαμηλά ποσοστά μετεκλογικά.

pegky-stathakopoulou
Πέγκυ Σταθακοπούλου © facebook.com/Πέγκυ_Σταθακοπούλου

Με το ΚΙΝΑΛ να εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μένει εκτός Ευρωβουλής. Αν και βρέθηκε στους πέντε δημοφιλέστερους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με 19.572 σταυρούς δεν χρίζεται ευρωβουλευτής.

Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή διεκδίκησε μία θέση για λογαριασμό του ΚΚΕ, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου δεν της έδωσε την αρκούσα ώθηση για να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο. Η κ. Διγενή συγκέντρωσε 14.986 σταυρούς και δεν εκλέγεται με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

semina_digeni
Σεμίνα Διγενή/ ©Facebook/ Digeni C Semina

Ανάλογο το μέλλον και για τον Κλέων Γεωργιάδη που συστρατεύτηκε με το MέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά, η παρθενική εμφάνιση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, εξασφαλίζει μόλις και μετά βίας (εκτός απροόπτου) μία θέση στην Ευρωβουλή και αυτή θα την πάρει εκ νέου η Σοφία Σακοράφα.

sommer
Κώστας Σόμμερ / © Instagram

Το χαμηλό ποσοστό του Βασίλη Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων σε ευρωπαϊκό - και σε αυτοδιοικητικό- επίπεδο παρέσυρε και τον Κώστα Σόμμερ, ο οποίος με μόλις 1.798 σταυρούς βρίσκεται τρίτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο ούτως η αλλιώς μένει εκτός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.