- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι πολιτικές του κ. Τσίπρα έχουν, πράγματι, επίδραση στους πολλούς αλλά, δυστυχώς, δυσμενή.
Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι ο ίδιος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του ενδιαφέρονται για τους πολλούς και όχι για την ελίτ.
Οι πολιτικές του κ. Τσίπρα έχουν, πράγματι, επίδραση στους πολλούς αλλά, δυστυχώς, δυσμενή. Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη, τη θέληση και τα συμφέροντα των πολλών, αλλά μόνο για τα συμφέροντα του ίδιου, του κόμματός του και τις ομάδες πολιτών που θεωρεί εκλογική του πελατεία. Αρκούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
- Μετά το δημοψήφισμα του 2015 και το αποτέλεσμα του 62% του «όχι», ο κ. Τσίπρας υπέγραψε με τους δανειστές μια συμφωνία πολύ χειρότερη από εκείνη που αποδοκίμασαν οι πολλοί, τους οποίους ρώτησε μεν αλλά στη συνέχεια αγνόησε.
- Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε σχεδόν ολόκληρη την περιουσία του δημοσίου στους δανειστές, παρά την εκφρασμένη διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, αποδεχόμενος αίτημα το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις (που κατηγορούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή περίπου για εθνική μειοδοσία) αρνούνταν ακόμη και να συζητήσουν, ενώ την κατηγορηματική αντίθεσή τους είχαν εκδηλώσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι πολλοί ενθουσιάστηκαν άραγε;
- Το πρώτο εξαμήνου του 2015 της ηρωικής διαπραγμάτευσης κόστισε στη χώρα και τους πολίτες της τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια. Οι «πολλοί» δεν εξαιρέθηκαν από το βάρος.
- Παρότι η πλειοψηφία των Ελλήνων και ειδικότερα των Ελλήνων του εξωτερικού απαιτούν να μπορούν οι τελευταίοι να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να τους στερήσει αυτή τη δυνατότητα ή να περιορίσει σε μόνο 3 τους βουλευτές που θα εκλέγουν οι περίπου 500.000 Έλληνες του εξωτερικού.
- Η κυβέρνηση κατάργησε το ΕΚΑΣ το οποίο αποτελούσε ένα σημαντικό στήριγμα των οικονομικά πιο αδύναμων Ελλήνων. Μήπως η κατάργηση αποτελούσε αίτημα των φτωχών;
- Οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν το 73% του συνολικού αριθμού των ανέργων και από αυτούς μόνο το 10% λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Οι πολλοί, για τους οποίους κόπτεται ο κ. Τσίπρας, δυστυχούν, μαραζώνουν χωρίς ελπίδα. Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να θεσπίσει το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα στο οποίο επέμεναν, οι κακοί Ευρωπαίοι. Μήπως για να εξαρτώνται από τα δωράκια της;
- Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολλοί, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, δεν συμφωνούσε με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η κυβέρνηση την υπέγραψε χαρακτηρίζοντάς τους διαφωνούντες «φασίστες».
- Από το 2105 ως το 2018 η Ελλάδα κατρακύλησε αρκετές θέσεις στους πίνακες κατάταξης με βάση σχεδόν όλους τους δείκτες (πολιτικής σταθερότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, άνισης κατανομής του εισοδήματος, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, αποτελεσματικής διακυβέρνησης, κράτος δικαίου, επίπεδο φορολόγησης). Μήπως έτσι χτυπήθηκε η ελίτ;
Ο κ. Τσίπρας μπορεί να λειτουργήσει μόνο με διχαστικό λόγο και πλαστά διλήμματα. Το μνημόνιο-αντιμνημόνιο τελείωσε, αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του αποδείχθηκαν μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Τώρα εφηύρε ότι είναι με τους πολλούς. Εκείνους που μέχρι τώρα αγνόησε. Την Κυριακή θα είναι οι πολλοί που θα του γυρίσουν την πλάτη.