Πολιτικη & Οικονομια

Μέρκελ: «Σημαντικό επίτευγμα το πρωτογενές πλεόνασμα»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Σαμαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54726-110598.jpg

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκέλαριο της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ. Η συνάντηση των δύο στο Βερολίνο διήρκεσε 75 λεπτά.

Η Μέρκελ τόνισε ότι «Βλέπουμε ήδη τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης. Το σημαντικό επίτευγμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα» και συνέχισε λέγοντας «Ο Έλληνας πρωθυπουργός μου παρουσίασε μια σειρά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων». Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει «ουσιαστική πρόοδος σε σχέση με αυτά που συζητούσαμε πριν από 10 μήνες».

Από την πλευρά του ο Σαμαράς δήλωσε ότι είναι όντως σημαντικό επίτευγμα το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. «Έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014. Όσο για τις διαρθρωτικές αλλαγές, έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα. Θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές και το εμπορικό μας ισοζύγιο εξισορροπήθηκε μετά από δεκαετίες. Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.