Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσίπρας «κάλυψε» τον Τατσόπουλο

«Είμαστε σε πόλεμο. Λειτουργείτε ως κυβέρνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54416-110007.jpg

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκτιμά ότι η κατάσταση είναι πολεμική και ότι αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγησε ότι είχε θετική έκβαση για το κόμμα του η πρόταση μομφής και κάλυψε τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην βουλευτή Επικρατείας και επικεφαλής του ΔΣ της «Αυγής», Β. Μουλόπουλο.

O κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπήρξαν απαράδεκτα σχόλια στο διαδίκτυο κατά του κ. Τατσόπουλου και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, προσοχή στον τρόπο έκφρασης όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στελεχών του κόμματος, τονίζοντας ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ενότητα γιατί «βρισκόμαστε σε πόλεμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος αναφέρθηκε στις θέσεις του σχετικά με την πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και τις προϋποθέσεις που ο ίδιος υπογράμμισε για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ή το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι μετά τη συζήτηση στην ΚΟ το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους βουλευτές του να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Όσον αφορά την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ξεπέρασε ακόμα και τις δικές τους προσδοκίες επαναφέροντας τη συζήτηση στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και τα προβλήματα του κόσμου.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του μνημονίου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό» και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα. Οι μεγάλοι σκόπελοι για την κυβέρνηση είναι τρεις: η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε αν η συγκυβέρνηση θα καταφέρει να τους ξεπεράει.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η πρωτοβουλία για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα την εκδηλώσει όταν το κόμμα θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.