- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γεννηματά: Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε τη χώρα μπροστά
Η. κ. Γεννηματά εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Φώφη Γεννηματά μίλησε σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Η χώρα μας πληρώνει ακόμα ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων, της πόλωσης και του διχασμού. Πληρώνει ακριβά την ανεύθυνη στάση κομμάτων και ηγεσιών που μετά τα Ζάππεια και τη Θεσσαλονίκη ήρθαν ακόμα και χθες στη Βουλή χωρίς να έχουν πάρει κανένα μάθημα από τη στάση τους. Δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες, τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που συνεχίζει να υποφέρει. Είναι η ώρα για αλλαγή, για προοδευτική ανατροπή», τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η. κ. Γεννηματά εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη στις ευρωεκλογές, άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «στηρίζεται στο πελατειακό κράτος, στη σπατάλη, στα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα , είναι αδύναμη και ανίκανη να οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας».
«Η κυβερνητική οικονομική πολιτική συνεχίζει και χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των κοινωνικών παροχών» είπε η κ Γεννηματά για να διατυπώσει τη θέση ότι «η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει μια διαφορετική πορεία για την οριστική έξοδο από την κρίση. Όχι όμως με επιστροφή σε πολιτικές του χθες, όπως προτείνει η Νέα Δημοκρατία, που δεν φαίνεται να διδάχθηκε από τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής πολιτικής της Καραμανλικής περιόδου που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια, που εμμένει σε πολιτικές που οδηγούν στην ασυδοσία της αγοράς, που εξυπηρετούν τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους πολλούς αφήνοντας στο περιθώριο μεγάλο μέρος του λαού, και ιδιαίτερα τους κοινωνικά αδύναμους».
Υποστήριξε ότι η ΝΔ «παίζει» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το επικίνδυνο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού, καλλιεργώντας ένα fake δικομματισμό. «Προσπαθούν να κρύψουν πόσο πραγματικά μοιάζουν. Χωρίς βέβαια να τους ενδιαφέρει ότι με την γκρίζα εικόνα που δημιουργούν, τις λογικές εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, την σκανδαλολογία και τον ρεβανσιμό, απομακρύνουν κάθε προοπτική σοβαρών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Όπως ανέφερε η Φώφη Γεννηματά η Ελλάδα χρειάζεται νέους στρατηγικούς στόχους υπό δυο καθοριστικές προϋποθέσεις:
«Η πρώτη, πολιτική αλλαγή και η δεύτερη, ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με ελληνική ιδιοκτησία, που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, με προτεραιότητες και κοινωνική αποδοχή, που στοχεύει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις, στηρίζεται στο επιτελικό κράτος και στον παραγωγικό και υγιή ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας στη δημιουργία νέου πλούτου και σε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας».
Όπως πρόσθεσε χρειάζεται σχέδιο «που δίνει την δυνατότητα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας για την ανάγκη βελτιώσεων στις συμφωνίες και κυρίως στη σταθερή μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2%».
Αναπτύσσοντας το «Σχέδιο Ελλάδα», η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι έχει 5 συγκεκριμένους στόχους, για να «γυρίσουμε σελίδα», όπως είπε:«βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς, πλήρη απασχόληση, περιφερειακή ανάπτυξη, θεσμική ανασυγκρότηση».
«Είναι η πρόταση της Κεντροαριστεράς για το μέλλον του λαού μας. Είναι η θετική απάντησή μας στην απαίτηση των πολιτών για αξιοπρέπεια και ελπίδα στην ζωή τους. Είναι η πρότασή μας για την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας» είπε.
Πιο αναλυτικά ανέπτυξε τα βασικά σημεία που αφορούν:
«-Μια νέα ποιότητα διακυβέρνησης.
- Κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων με fast track διαδικασίες κατά το πρότυπο των ολυμπιακών αγώνων.
-Επέκταση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών.
- Μείωση φόρων.
- Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%.
- Μείωση συνολικά των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2% (τον υψηλό στο 22% και τον χαμηλό στο 11%).
- Απαλλαγή με 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότηση) τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
- Στήριξη στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση.
- Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με απλό τρόπο.
- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ψηφιακής Εποχής.
- Αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελληνικών νοικοκυριών.
- Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%
- Κατάργηση της διάταξης για μείωση του Αφορολόγητου σε μισθωτούς-συνταξιούχους.
- Ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους με δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για τον κάθε πολίτη».
«Καλούμε και πάλι όποιον πραγματικά πιστεύει στην αναγκαιότητα των μέτρων που ενισχύουν την ανάπτυξη και αποκαθιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη, να την στηρίξει τώρα, αποδεικνύοντας τις προθέσεις του. Δημιουργούμε τις βάσεις για μια νέα εθνική κοινωνική συμφωνία. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να αλλάξουμε τη δύσκολη πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε. Αλλά και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που δεν βλέπουν προοπτική, που μόνιμα καταστροφολογούν», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ