Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Η εθνική καταστροφή στο Μάτι έχει δύο ενόχους

Η Δικαιοσύνη να είναι αυστηρή στις ηγεσίες των αρχών και τα πολιτικά στελέχη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodorakis
Σταύρος Θεοδωράκης © potami.gr

Στην τραγωδία στο Μάτι «Υπήρχε ένα χάος και ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η αδυναμία των κυβερνητικών να αντεπεξέλθουν και η αδυναμία της διεφθαρμένης από τα ρουσφέτια γραφειοκρατίας να κάνει τη δουλειά της» είναι οι δύο λόγοι που ζήσαμε το μεγάλο δράμα, την εθνική καταστροφή στο Μάτι, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Καβάλα, όπου βρίσκεται με αφορμή την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά, έκανε την διαπίστωση πως δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και συνεννόηση.

«Υπήρχε ένα χάος και ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Κάλεσε δε την Δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή απέναντι τόσο στην ηγεσία της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας, όσο και απέναντι στα πολιτικά στελέχη.

Ερωτηθείς για τον ρόλο που θα παίξει η Συμφωνία των Πρεσπών στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως ο θόρυβος που ξέσπασε γύρω από αυτή την εθνική υπόθεση, έχει δημιουργήσει σε τμήματα της κοινωνίας κάποιες ψευδαισθήσεις και «αντί να είναι μια αφορμή για ενότητα, συμφωνία και συνεννόηση, στάθηκε, για άλλη μια φορά, αφορμή για διχασμό».

Σε αυτό υπεύθυνος ήταν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που θεώρησε ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους της κυβέρνησης, όσο και η αντιπολίτευση που έχει μια λογική ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να παρατείνονται χωρίς να λύνονται. Διευκρίνισε ακόμη τα οφέλη της χώρας από τη Συμφωνία: «Καταφέραμε να τους πάρουμε το όνομα πίσω και να παραδεχτούν ότι η αρχαία Μακεδονία, η ιστορία της Μακεδονίας, ανήκει στους Έλληνες».

Τόνισε, μάλιστα, πως αποτελεί στρουθοκαμηλισμό να μην βλέπουμε πως πριν την Συμφωνία όλος ο κόσμος είχε αναγνωρίσει τη χώρα ως Μακεδονία και τα προϊόντα ως Μακεδονικά και επισήμανε πως ο πόλεμος, όμως, για να κερδηθεί θέλει τη συστράτευση όλων.

Υποστήριξε τέλος πως πρέπει να υπερασπιστούμε τα μακεδονικά προϊόντα, τη δύναμη της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής, της Κεντρικής, της Δυτικής Μακεδονίας και να κυριαρχήσουμε στην περιοχή. «Ο τρόπος που κυριαρχείς σήμερα στην περιοχή είναι η οικονομία, η παιδεία και ο πολιτισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως «είναι από μόνες τους κάτι πάρα πολύ σημαντικό που θα χαράξει τη ζωή της Ελλάδας τα επόμενα πέντε χρόνια» ενώ σχετικά με τις συνεργασίες και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο είπε πως ο Σύριζα αλλάζει προτεραιότητες σύμφωνα με τις ανάγκες του: «Μέχρι προχθές ήταν αγκαλιά με τον κ. Καμμένο, τώρα άλλαξε και λέει πως σημασία δεν έχουν τα μνημόνια, αλλά η μάχη με την ακροδεξιά» και προέβλεψε πως μέχρι τις βουλευτικές εκλογές θα βρει έναν άλλον εχθρό. 

Τον Σταύρο Θεδωράκη συνοδεύουν στην περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κακλίκης, Γιώργος Κορκόβελος και Τάνια Παλαμίδη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.