Πολιτικη & Οικονομια

Σταύρωσον αυτόν για (το) δώρο των Χριστουγέννων

Πώς φτάσαμε πασχαλιάτικα να συζητούμε για τους μποναμάδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο εδώλιο

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© INTIMENEWS/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η πικρή, μικρή ιστορία της συνεργασίας του Μαξίμου με την εφημερίδα «Δημοκρατία». Το χρονικό μιας παραχάραξης με ετερόκλητες συμμαχίες.

Μεγάλη Δευτέρα. Η εφημερίδα «Δημοκρατία» παίρνει τη σκυτάλη από τα κυβερνητικά «μεγάφωνα». Έτσι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας γράφει: «Κόβει τα δώρα ο Κυριάκος». Η λαθροχειρία κρύβεται στον υπότιτλο, όπου αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ –εντός εισαγωγικών μάλιστα– τα εξής: «Λάθος του παρελθόντος το δώρο των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δεν θα πρέπει να το περιμένουν στο τέλος της χρονιάς». 

dimokratiai.jpg

Ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περικοπή ΤΟΥ δώρου των Χριστουγέννων; Πριν ανατρέξουμε στην αντίδραση του Μαξίμου, που με περισσή άνεση αλλάζει πάσες με την «Δημοκρατία», ας δούμε το σχετικό απόσπασμα του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο, που αναφέρεται στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου τα τελευταία χρόνια: «Ειλικρινά, δεν θέλω μια κοινωνία που να εξαρτάται από χριστουγεννιάτικα βοηθήματα. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν δώρα Χριστουγέννων στο τέλος κάθε χρόνου και να μετατρέπονται σε ομήρους του πελατειακού συστήματος. Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές».

Προσέξτε. Η παραποίηση γίνεται με διαφορά… άρθρου. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανέστατα αναφέρεται στα «χριστουγεννιάτικα βοηθήματα» και «δώρα Χριστουγέννων», που έγιναν η προσφιλής τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια με τους εφάπαξ μποναμάδες. Επίσης μιλά για εξάρτηση της κοινωνίας από τα βοηθήματα –αλήθεια δεν είναι έτσι;– και όχι για κατάργηση ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ των Χριστουγέννων.

Η ΝΔ απάντησε στο πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» αλλά παραδόξως αυτό δεν πτόησε το Μαξίμου. Έτσι λίγο αργότερα εκδίδει το παρακάτω non paper:

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί “ελεημοσύνη” και “πελατειακά”, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας.

Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά.

Υ.Γ. Επειδή η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για διαστρέβλωση, ας δουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους:

Mητσοτάκης: Οι νέοι να μην περιμένουν δώρα Χριστουγέννων στο τέλος του χρόνου

Αντιπαραγωγικό το επίδομα ανεργίας λέει ο Κώστας Δέρβος

Τα παρακολουθήσαμε.

Για το πρώτο βίντεο –με το σχόλιο του κ. Μητσοτάκη– ήδη έγινε λόγος και ο καθένας, παρακολουθώντας το, μπορεί όντως να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τι είπε όμως ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που εγκαλείται από το Μαξίμου ότι «τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί, όπως λέει, αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση ανεργίας»;

Ας δούμε τον διάλογο του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ με τη έγκριτη δημοσιογράφο του καναλιού Kontra στο δεύτερο βίντεο:

Δημοσιογράφος: « Έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις η δήλωση του Προέδρου σας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε ομιλία του στην Κύπρο, στην οποία είπε ότι με πάσα ειλικρίνεια  “Δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς” και συνέχισε συνδέοντας το δώρο των Χριστουγέννων με την ομηρεία ενός πελατειακού συστήματος. Είναι αυτό το εργασιακό δικαίωμα, το να παίρνει κανείς δώρο, να συνδέεται με το πελατειακό κράτος;»

(Όπως είναι φανερό, η έγκριτη δημοσιογράφος υποπίπτει στον πειρασμό να κάνει λόγο για ΤΟ δώρο των Χριστουγέννων και, άρα, η διαπίστωση έρχεται σαν καταπέλτης: Ο κ. Μητσοτάκης βάλλει κατά του «εργασιακού δικαιώματος», συνδέοντάς το μάλιστα με το «πελατειακό κράτος». Το πάει παραπέρα, δηλαδή…)

Δέρβος: Αυτά τα 4 χρόνια η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα –με τη συνεργασία του κ. Καμμένου– υπήρξε μια επιδοματική πολιτική. Τι θέλω να πω με αυτό; Πολλές φορές ήταν προτιμότερο να επιδοτείται η ανεργία, παρά η εργασία. Και γι’ αυτό εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αυτήν τη στιγμή παραμένουν άνεργοι, περιμένοντας ένα επίδομα ανεργίας για να ζήσουν, παίρνοντας 100 και 200 ευρώ από τις γιαγιάδες του παππούδες, τις μανάδες και τους πατεράδες τους για να βγάλουν το μήνα.

Δημοσιογράφους (εμβρόντητη): Δηλαδή λέτε ότι προτιμούν να μην εργαστούν;

Δέρβος: Προτιμούν να μην εργαστούν γιατί υπάρχει αυτός ο εργασιακός Μεσαίωνας που βγαίνουν σε μια αγορά εργασίας όπου αμείβονται με 200 και 300 ευρώ, ανασφάλιστοι, με πάρα πολύ ελαστικές σχέσεις εργασίας. Γίνεται πιο θελκτική η κατάσταση αυτή με τα επιδόματα ανεργίας παρά το να μπουν σε μια παραγωγική διαδικασία. Εμείς λέμε ότι θα ήταν καλύτερα να επιδοτούταν η εργασία των νέων ανθρώπων, πάνω στα γνωστικά τους αντικείμενα, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν στην παραγωγική διαδικασία και να παλέψουν μια πάρα πολύ δύσκολη καθημερινότητα».

Από πού προκύπτει ότι ο κ. Δέρβος «τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας», όπως διατείνεται το Μαξίμου; Από πουθενά.

Αλλά ο στόχος επετεύχθη. Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει το δώρο των Χριστουγέννων, ο δε Κώστας Δέρβος τάσσεται κατά του επιδόματος ανεργίας. Άρα οι δύο «νεοφιλελέδες» κάνουν τον «αιώνα του Μεσαίωνα» του ΔΝΤ να μοιάζει με παιδική χαρά…

Μέσα σε λίγες ώρες τα είδαμε όλα. Την ευθυγράμμιση Μαξίμου πίσω από τις λαθροχειρίες της «Δημοκρατίας» –αλήθεια, πρέπει να κρύβει μεγάλη απελπισία αυτή η κολληγιά!– και fake news με μικροχειρουργικές επεμβάσεις για άμεση προεκλογική χρήση. Υπάρχουν πολλές πτυχές για την οποία μπορεί –και οφείλει– κάποιος να ασκήσει κριτική στη ΝΔ. Όχι όμως με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανούσος Μανουσάκης
Η Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη: Υπήρξε ακάματος εργάτης της μικρής και της μεγάλης οθόνης

«Ο Μανούσος Μανουσάκης έκανε ποιοτική τηλεόραση για το ευρύ κοινό, χωρίς εκπτώσεις στις απαιτήσεις του, αλλά και χωρίς να εγκαταλείψει το σινεμά»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.