Πολιτικη & Οικονομια

Ο Καμμένος δεν θέλει να αρθεί η ασυλία του

Με το αιτιολογικό ότι τα καταγγελλόμενα τελέστηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος ©INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Να μην αρθεί η ασυλία του ζητεί ο Πάνος Καμμένος με το αιτιολογικό ότι τα καταγγελλόμενα τελέστηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζητεί με έγγραφό του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να μην αρθεί η ασυλία του για τη δικογραφία σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη.

Το σκεπτικό που χρησιμοποιεί στο υπόμνημά του ο πρώην κυβερνητικός εταίρος είναι ότι τα  «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικαλούμενος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του. Σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, οπότε και η πλειοψηφία της Επιτροπής είχε γνωμοδοτήσει κατά της άρσης ασυλίας του, η αντιπολίτευση τον είχε κατηγορήσει ότι κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι του έριξαν «σωσίβιο». 

Πολάκης: Να μην αρθεί η ασυλία μου

Να μην αρθεί η ασυλία του ζήτησε και ο αναπληρωτής υποουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη έχει ζητηθεί μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση με ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης είπε ότι η μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ένας φθηνός αντιπερισπασμός. «Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρόσθεσε ότι τη δήλωση αυτή επανέλαβε και μέσα στην Επιτροπή.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και, άρα, πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, δηλαδή, να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.