Πολιτικη & Οικονομια

Στα χνάρια της Βαϊμάρης η Ελλάδα

Τι αναφέρει το άρθρο στους Financial Times

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53382-108484.jpg

Προς την μετατροπή της σε επόμενη Δημοκρατίας της Βαϊμάρης βαδίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times. Αρθρογράφος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδης Χατζής.

Μεταξύ άλλων ο Χατζής γράφει ότι η Ελλάδα έχει την χειρότερη σύνθεση Βουλής στην σύγχρονη ιστορίας της και τονίζει ότι στο κοινοβούλιο έχουν μπει Νεοναζί, σταλινικοί και μαοϊκοί καθώς και ριζοσπάστες αριστεροί, λαϊκιστές δεξιοί και αρκετοί που υποστηρίζουν παρανοϊκές θεωρίες συνομωσίας.

Στο άρθρο του γράφει επίσης για την αντιπολίτευση (συνολικά) χαρακτηρίζοντας την, μείγμα οικονομικού αναλφαβητισμού, δογματισμού και καιροσκοπισμού. Σχολιάζει και το φαινόμενο Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι την εμπιστεύτηκαν, αν και οι ηγέτες του κόμματος δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να καλύψουν τη βίαιη δράση τους και να υποδυθούν ειρηνόφιλους ακροδεξιούς.

Γ.Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.