Πολιτικη & Οικονομια

Η ΕΡΤ χώρισε και πάλι στα δύο τη Βουλή

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Μητσοτάκη και Βούτση (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53374-108478.jpg

Ανέβηκαν οι τόνοι στο ελληνικό κοινοβούλιο με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τα κόμματα της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να υπερασπίζονται την ενέργεια και σύσσωμη την αντιπολίτευση να ασκεί δριμεία κριτική.

«Έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα», είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατήγγειλε ότι η εισβολή στην ΕΡΤ «συνιστά κίνηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη πράξη».

«Η δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΤ τελούσε υπό κατάληψη από τις 11 Ιουνίου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική γιατί κράτησε τόσο πολύ η κατάσταση, όχι γιατί εφαρμόζει τους νόμους». Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης τηλεοπτική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είπε ότι η «ΕΡΤ ανήκει στους εργαζομένους της». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Ή τελεί σε καθεστώς σύγχυσης επειδή τον άδειασε ο αρχηγός του από το μακρινό Τέξας ή είναι επηρεασμένος επειδή είναι η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης και θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των Σοβιέτ».

 

Το λόγο πήρε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος υποστήριξε πως σήμερα «προστέθηκε μία ακόμα χάντρα παρανομίας στις παράνομες διαδικασίες που ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου. Οδηγηθήκαμε σε πλήρες και επικίνδυνο αδιέξοδο. Η προτεραία κατάσταση βρίσκεται σε νομιμότητα, καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) έχει εκπέσει καθώς δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ και το ΣτΕ δεν έχει εκδώσει απόφαση».

Για την απαγόρευση εισόδου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιομέγαρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Σας απαγορεύουμε να θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων. Μας απαγορευόταν επί 1,5 ώρα να βαδίσουμε 150 μέτρα μέχρι την ΕΡΤ», είπε και τόνισε «αν θεωρείτε ότι έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει να βαδίσουν στους βουλευτές προς την ΕΡΤ, κάνετε λάθος».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Λυπάμαι για το κατάντημά σας. Δεν είστε συνιστώσα, είστε γρανάζι αυτής της άθλιας ακροδεξιάς πολιτικής». «Μας αναβαθμίζετε από δεκανίκι σε γρανάζι. Τίποτα από αυτά δεν είμαστε. Είμαστε εγγυητής της ομαλότητας, το μόνο κόμμα που έχει στρατηγική», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.