Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Σημίτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας»

«Δεν επιτρέπεται στις μέρες μας, η Ελλάδα να μην έχει στην αιχμή του δημόσιου λόγου της τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή» τόνισε μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
simitis
Κώστας Σημίτης© INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Στις ευρωεκλογές, πέρα από την πρωτιά κρίνονται και άλλα σημαντικά θέματα και η Ελλάδα χρειάζεται μια κριτική δύναμη αναμόρφωσης, απέναντι στα δύο κύρια κόμματα που εκπροσωπούν το καθένα με δικό τους τρόπο τη συντήρηση και την εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζοντας ότι στα τέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 2004, «το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είχε φτάσει το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα - κι αφού είχαν κυβερνήσει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - το 2016, το μέσο ελληνικό εισόδημα ήταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% από το 2004», ο κ.Σημίτης επέκρινε έντονα τις πολιτικές των επιδομάτων και των πελατειακών εξυπηρετήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούμε στην προοδευτική, στη δημιουργική αριστερά», τόνισε ο Κώστας Σημίτης, «να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ στον φορέα της μεταρρύθμισης, στον πρωταγωνιστή μιας νέας πορείας της χώρας.

Γι' αυτό και πρέπει να διευρύνουμε την παράταξή μας, να συμπεριλάβουμε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην νέα πορεία του τόπου με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, για υψηλότερο επίπεδο ζωής και για περιορισμό της φτώχειας, της εξάρτησης, της αβεβαιότητας και των ταξικών διακρίσεων.

Δεν επιτρέπεται επίσης στις μέρες μας, η Ελλάδα να μην έχει στην αιχμή του δημόσιου λόγου της τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα συνδυάζει όλα τα προηγούμενα σε καινοτόμες πολιτικές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.