Πολιτικη & Οικονομια

Οι πέντε δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τα Μακεδονικά προϊόντα

Επανέλαβε ότι για τη ΝΔ είναι προτεραιότητα η δημιουργία καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας και οι ίσες ευκαιρίες για όλους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συναντήσεις με κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης στις περιοχές των Αμπελοκήπων, της Σταυρούπολης και του Ευόσμου είχε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους αλλά και να ακούσει τις απόψεις και τα προβλήματά τους. Επανέλαβε ότι για τη ΝΔ είναι προτεραιότητα η δημιουργία καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας και οι ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ερχόμενες εκλογές, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για αλλαγές στη χώρα και εκείνος απάντησε : «Για να αλλάξει κάτι, πρέπει να δώσετε κι εσείς το παρών στις κάλπες». Μιλώντας με μια άλλη παρέα νεαρών τους ρώτησε για την ομάδα τους και έλαβε την απάντηση ότι υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του, τους εξομολογήθηκε ότι είναι Ολυμπιακός και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί η καλύτερη ομάδα παίρνει φέτος το πρωτάθλημα».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο, «Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα τείχη των διακρίσεων. Το δικό μου όνειρο είναι να έχετε ίδιες ευκαιρίες. Θέλω μια μέρα το παιδί που γεννιέται εδώ, στον 'Αγιο Νεκτάριο, να έχει τις ίδιες δυνατότητες με το παιδί που γεννιέται στο Πανόραμα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο «Φάρο του Κόσμου».

Το μεσημέρι, κλείνοντας τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πέντε δεσμεύσεις για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων από τις «επιβλαβείς» επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως: 

«εκκίνηση επικοινωνιακής καμπάνιας για την προστασία του brand «Μακεδονία», με χρηματοδότηση «όχι μόνο από περιφερειακούς αλλά και από εθνικούς πόρους»,

διευκόλυνση των επιχειρήσεων «να κατοχυρώσουν εμπορικά σήματα για την προστασία των προϊόντων τους όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κατάθεση ευρωπαϊκών σημάτων στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.)»,

την κατοχύρωση «περισσότερων μακεδονικών προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ε.Ε.»,

την έκδοση «υπουργικής απόφασης, η οποία θα απονέμει αυτόματα το σήμα «GR» στα προϊόντα όλων των μακεδονικών επιχειρήσεων που έχουν κατοχυρώσει το παράγωγο «Μακεδονικός -ή -ό» στο σήμα τους» και τέλος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διατηρεί δικαίωμα «βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε. όσο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας δεν διασφαλίζονται και αν δεν επιλυθούν τα σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα προβλήματα».