Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η μέτρηση δείχνει πεντακομματική Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kalpi7.jpg
© INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 ποσοστιαίες μονάδες, όπως αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η μέτρηση δείχνει πεντακομματική Βουλή, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για την ψήφο τους θα είναι η οικονομία (ανάπτυξη και φόροι) και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) το κριτήριο για το μακεδονικό είναι το πρώτο.

Πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

dimoskopisipulse.jpg

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.


dimoskopisipulse1.jpg

Συσπειρώσεις

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 53%, ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ φτάνει στο 82%.

dimoskopisipulse2.jpg

Παράσταση νίκης

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, καθώς το 61% εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις εκλογές, έναντι ενός 23% που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής. Η διαφορά δηλαδή ανέρχεται στις 38 ποσοστιαίες μονάδες.

dimoskopisipulse3.jpg

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.


dimoskopisipulse4.jpg

Κριτήριο ψήφου

dimoskopisipulse5.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.