Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση ενόπλων στο Νέο Ηράκλειο

Οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων και βουλευτών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά την ένοπλη επίθεση αγνώστων στο Νέο Ηράκλειο, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή δύο ανθρώπων.

Σίμος Κεδίκογλου, κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ

«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ΣΥΡΙΖΑ

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της. Οι δολοφόνοι, όποιοι και να είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

ΔΗΜΑΡ

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος: «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας».

Χρυσή Αυγή

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΧΑ, η οποία λέει ότι είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

ΛΑΟΣ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή άνανδρη δολοφονία των 2 στελεχών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας».

ΝΕΑ ΜΕΡΑ

«Ο πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Ζώης είπε: «Ο κύκλος της βίας που άνοιξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνεχίστηκε σήμερα με τη δολοφονία δύο νέων και τον τραυματισμό ενός τρίτου, πρέπει να μην έχει συνέχεια. Πρέπει να σταματήσει εδώ». 

Ντόρα Μπακογιάννη: «Φοβούμαι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, φοβούμαι πως δε θα είναι και η τελευταία. δεν θα τους περάσει. Νταήδες ξεφτιλισμένοι όσοι ασκούν αυτής της μορφής τη βία γελοιωδέστατα πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη. «Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρόκειται για συγκλονιστικό γεγονός, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν».

Λ.Χ.