Πολιτικη & Οικονομια

«Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα»

Ο Τατσόπουλος για τον Μαθουσαλίξ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Βήματος» ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής, αλλά και για την σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γλέζος με το κόμικ «Αστερίξ».

Ερωτώμενος για την τοποθέτηση Γλέζου περί χρημάτων που δεν υπάρχουν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα».

Για την απλή αναλογική είπε ότι πρόκειται για ξεπερασμένο εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία και δικαιολόγησε την τοποθέτησή του επικεντρώνοντας στις ελληνικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα είπε: ««Εάν θέλεις απλή αναλογική, στην ουσία λες ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη και ότι πας σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη κουλτούρα συμμαχικών κυβερνήσεων, παρά μόνον άγριος διπολισμός. Όποιος έχει υπονοήσει συμμαχική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού έχει φάει πόρτα! Πας σε μια ομηρία των μεγάλων κομμάτων από τα μικρά. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γλέζου, αλλά θεωρώ πως η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία».

Γ.Τ.