Πολιτικη & Οικονομια

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για υψηλά πλεονάσματα

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλάους Ρέγκλινγκ
Κλάους Ρέγκλινγκ © EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Τέλος στις συζητήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα βάζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τους στόχους που έχουν οριστεί.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού» ανέφερε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Μαρτίου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εξέφρασε την άποψη ότι είναι εφικτός στόχος η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, εκτιμώντας μάλιστα ότι η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης είναι θέμα χρόνου, αρκεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Βέβαια, τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα.

Επίσης ο επικεφαλής του ESM δεν παραλείπει να αναφερθεί στα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι ο νέος νόμο Κατσέλη και τα κόκκινα δάνεια, στα οποία άλλωστε οφείλεται και η μετάθεση της απόφασης για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στο επόμενο Eurogroup.

Ερωτηθείς για τους κινδύνους που απειλούν την ευρωπαϊκή Οικονομία, ο κος Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στο Brexit, στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και στην επιβράδυνση που καταγράφει η κινεζική οικονομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.