Πολιτικη & Οικονομια

Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στο φόρο ακινήτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52743-107412.jpg

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι είχαν και χθες πολύωρη συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της άφιξης της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την ερχόμενη Δευτέρα. Βασικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης θα είναι το ΕΣΠΑ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι αμυντικές βιομηχανίες.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση επέμειναν στο «όχι σε νέα μέτρα», με τον κ. Βενιζέλο να επισημαίνει ότι αυτή η γραμμή αποτελεί και βασική παράμετρο της προγραμματικής συμφωνίας, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να εμφανίζονται αισιόδοξοι για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά το φόρο ακινήτων, η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε βελτιώσεις, αρκεί να μην επιφέρουν «δημοσιονομικό βάρος». Χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε για το θέμα με 80 βουλευτές της ΝΔ που έχουν εκφράσει ενστάσεις, καλώντας τους να παρουσιάσουν τις «ουδέτερα δημοσιονομικές» προτάσεις τους έως το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Τ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.