Πολιτικη & Οικονομια

Eurogroup για εκκρεμότητες χωρίς εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Μετατίθεται για Απρίλιο στο Βουκουρέστι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eurogroup
Eurogroup / © EPA/OLIVIER HOSLET

Ως απίθανο χαρακτηρίζεται το ενδεχόμενο λήψης απόφασης στο σημερινό Εurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς η ελληνική πλευρά δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις μη κατονομαζόμενου Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται η «Καθημερινή» «η έκθεση της Επιτροπής δείχνει ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, υπάρχουν μερικές μέρες ακόμη, θα δούμε τη Δευτέρα πού θα έχουμε φτάσει».

Η βασική εκκρεμότητα από την πλευρά της Ελλάδας είναι η διάδοχη κατάσταση του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το ζήτημα θα παραπεμφθεί πιθανότατα στο Eurogroup του Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι ή και νωρίτερα εάν λάβει σχετική εντολή το EuroWorking Group.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η πιθανή καθυστέρηση της εκταμίευσης θα στείλει αρνητικό μήνυμα στις αγορές για την πορεία της οικονομίας σε μια περίοδο που η Ελλάδα θέλει να στείλει το μήνυμα ότι επιστρέφει στην κανονικότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.