Πολιτικη & Οικονομια

«Πόλεμος» ΝΔ-Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis

«Η σκευωρία θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν», σχολιάζει η Πειραιώς - Τι απαντά το υπουργείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Novartis
Υπόθεση Novartis

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η είδηση πως η πειθαρχική έρευνα σε βάρος των εισαγγελέων διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis, μπήκε στο αρχείο με διαδικασίες fast track.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της; Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

« Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει, η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν» προσθέτει.

Στην αντεπίθεση το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας: «Η ΝΔ για δεύτερη μέρα επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ποια είναι η αντίληψή της για το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία του θεσμού».

«Από τη "σκευωρία" για την πρωτόδικη καταδίκη στελέχους της για την πράξη της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, επανήλθε στη "σκευωρία" της Novartis, με αφορμή πειθαρχικές διώξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση» προσθέτει το υπουργείο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Το μόνο στο οποίο αποσκοπεί είναι η δημιουργία κλίματος και η ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μάταια, όμως, διότι αυτή ενεργεί ανεξάρτητη και απερίσπαστη, όσο και αν αυτό ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.