Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ σταθερά πρώτη με 11 μονάδες διαφορά

Μικρή άνοδος για το ΚΙΝΑΛ και εκλογές τον Μάιο βλέπει το 50% των ερωτηθέντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές
Εκλογές / © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό και καθαρό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ βάσει της νέας δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στο 9,5% στην πρόθεση ψήφου και 11% στην εκτίμηση (αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων) έναντι 10,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ (32,5% έναντι 21,5% στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος). 

pulse4.jpg


Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει μικρή άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

pulse3.jpg


Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,5% στην πρόθεση ψήφου (8% στην εκτίμηση αποτελέσματος) και το ΚΙΝΑΛ 6,5% (7% στην εκτίμηση). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% (6% στην εκτίμηση), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται ακόμη και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κάτω από το όριο του 3%.

Πιο κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκεται και σ' αυτή την έρευνα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,5%, ενώ Ποτάμι και ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 1%. Οι αναποφάσιστοι στην έρευνα ανέρχονται σε 11%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα (51%), ενώ από τους αναποφάσιστους το 27% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

pulse2.jpg


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (35% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 34% να δηλώνει «κανένας από τους δύο»), ενώ στην παράσταση νίκης το 62% δηλώνει ότι θα κερδίσει η ΝΔ και μόλις το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ.

pulse1.jpg


Τέλος το 32% των ερωτηθέντων βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο ή σε κάθε περίπτωση μετά το Μάιο, την ώρα που το 21% θεωρεί ότι οι εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές και το 36% απαντά πως οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν άμεσα, δηλαδή πριν από αυτές του Μαΐου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.