- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Σήμα» από Κομισιόν για κόκκινα δάνεια και ιδιωτικοποιήσεις
Στη δημοσιότητα η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν, έως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την αποδέσμευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, αναμένεται να στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έκθεση οι θεσμοί θα επισημαίνουν, ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο σε όλους τους τομείς των μεταρρυθμίσεων, κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο ορισμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας), τη στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά..
Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση της δόσης από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs - SMPs), εξαρτάται, βάσει της συμφωνίας για το χρέος, από την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Την απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, θα λάβει το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, βάσει της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ευρωπαϊκού εξαμήνου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις εκθέσεις της για τυχόν μακροοικονομικές ανισορροπίες στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Τα αποτελέσματα των εκθέσεων, αναμένεται να παρουσιάσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στη 1 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις και η επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Μάριαν Τίσεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.