Πολιτικη & Οικονομια

Το Post της ημέρας: Ανδρέας Παπαδόπουλος

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Όταν μια δημοσιογράφος φτιαχνει "λίστα δημοσιογράφων" και στοχοποιεί ανθρώπους:

Mε αφορμή την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου κ. Γ. Λοβέρδου με την ΝΔ, η δημοσιογράφος της ΕΦ.ΣΥΝ κ. Άντα Ψαρρά έχει φτιάξει σήμερα μια λίστα με 20 δημοσιογράφους(Πρετεντέρης, Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Αυτιάς, Χιώτης, Παπαπαναγιώτου, Πολάτος, Κούτρας, Κουρτάκης, Θεοδωρόπουλος, Υποφάντης, Τσίμας, Παντελής Καψής, Μανώλης Καψής, Τράγκας, Τζένος, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Χατζής, Καμπουράκης), όπου συλλήβδην μας ειρωνεύεται ότι χάσαμε την ευκαιρία να ειμαστε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και ότι θα μείνουμε "να φυλάμε Θερμοπύλες ως απλοί μαχητές δημοσιόγραφοι της παράταξης". Επιπλέον μας χαρακτηρίζει όλους ως "στρατευμένους αντισυριζαίους". 
Καταρχάς, να την ενημερώσω ότι λίστες ανθρώπων φτιάχνουν οι φασίστες, έστω και αν λόγω έλλειψης συγκρότησης, ενδεχομενώς και λόγω πάθους να υπερασπιστεί την εξουσια, δεν μπορεί να το αντιληφθεί
Έστω και έτσι, όμως, να την παρακαλέσω να μην με συμπεριλαμβάνει στον ίδιο κατάλογο με δημοσιογράφους που βδελύσσομαι αλλά και να την ευχαριστήσω που με βάζει στην ίδια μοιρα με δημοσιογράφους που εκτιμώ και είναι φίλοι μου. 
Τρίτον, σε ότι με αφορά, θα χαλάσω το fake αφήγημά της διότι ούτε ήμουν, ούτε είμαι μαχητής της ΝΔ, ούτε καν ψηφοφόρος τηςι! Ξέρετε, κυρία Ψαρρά, όσο και αν σας κάνει εντύπωση, υπάρχουν αριστεροί και κεντροαριστεροί, που δεν είναι με το καθεστώς(σας). 
Σε ένα πράγμα, όμως έχει δίκιο. Πως είμαι στρατευμένος αντισυριζαίος, εν αντιθέσει με εκείνη που έχει μετατραπεί εδώ και τέσσαρα χρόνια σε ένα από τα καλύτερα παπαγαλάκια της εξουσίας. Και μάλιστα, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα αλλά και του Καμμένου, των ΑΝΕΛ κλπ. Της ακροδεξιάς, δηλαδή. 
Και είμαι, όπως λέει, στρατευμένος αντισυριζαίος, διότι, εκτός πολλών άλλων, θέλω να ηττηθεί ιδεολογικά η κυβέρνηση, ακριβώς επειδή ντροπιάζει κάθε έννοια αριστεράς και, πολύ περισσότερο, προσβάλει τους ανθώπους που πίστεψαν σε κάτι διαφορετικό και όχι σε όλους αυτούς που δίνουν τα πάντα για λίγη εξουσία, για μερικά προνόμια εξουσίας. 
ΥΓ: Παπαγαλάκια της εξουσίας υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν πάντα. Οι χειρότεροι παπαγάλοι, όμως, είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνα στηλίτευαν τους δημοσιογράφους που ήταν κοντά σε μια κυβέρνηση. Τώρα, μόλις άλλαξαν οι καταστάσεις, φάνηκε ότι είναι χειρότεροι από αυτούς που έβριζαν. Εν προκειμένω, ένα νεύμα κάνει ο Αλέξης και τρέχουν τα σάλια και το γλύψιμο στους κυβερνώντες».