- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Καμίνης-Μπουτάρης: Τίποτα σκοτεινό στη συνεργασία με τον Σόρος
«Οποιαδήποτε άλλη φήμη ανήκει στο χώρο του ακραίου "ψεκασμού"»
Οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία απαντούν στα δημοσιεύματα για τη δραστηριότητα του ιδρύματος Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος στις πόλεις και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι σκοτεινή ή ανήθικο.
Αναλυτικά το κοινό ανακοινωθέν:
«Οι Δήμοι μας συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation. Όλες αυτές οι συνεργασίες υλοποιούνται με διαφάνεια και τηρούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεών μας και είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό ακόμη και μέσω του διαδικτύου.
Η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους Δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, την ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων.
Οποιαδήποτε άλλη φήμη που -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδεται και "ανακαλύπτει" σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες, ανήκει στο χώρο της συνωμοσιολογίας και του ακραίου "ψεκασμού"».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.