Πολιτικη & Οικονομια

Στο βήμα της Βουλής ο Καμμένος - Βολές κατά Τσίπρα

Στην αίθουσα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή αναμένεται να είναι η τελευταία φορά που ο κ. Καμμένος μιλά στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατηγόρησε για «έγκλημα» τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι αποφάσισε να τον «εκτελέσει».

Ειδικότερα είπε: «Εκλέχτηκα πρώτη φορά το 1993 στο Κοινοβούλιο. Σε όλη μου την πολιτική ζωή, με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, ό,τι είχα να πω, το έλεγα από την Βουλή. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκε. Έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλώ από το βήμα. Αυτό είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ένα έγκλημα που διαπράξατε. Όσον αφορά τον εαυτό μου, αναλαμβάνω την ευθύνη. Οι ΑΝΕΛ όμως δεν θα ξεχάσουν. Τι φταίνε τα παιδιά; Τι φταίει η Εύα, ο Αντώνης να πεταχτούν στον δρόμο; Τι φταίνε αυτοί που σας πίστεψαν και ήταν στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος, στις επιτυχίες στην Βουλή και σήμερα τους λέτε ότι παίρνετε πόδι. Τους γκρεμίσατε, καταργώντας την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο, στερώντας τους την δυνατότητα να χαρούν τα αποτελέσματα της πορείας μας. Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας που είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή. Επιβεβαιώνεται μια ταμπέλα που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανκλής στο γραφείο του, του Ηράκλειτου: "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο"».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στην Μέρκελ».