- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κώστας Μπακογιάννης: Το παλέψαμε και το καταφέραμε
Πρωταθλήτρια 2018 στην απορρόφηση ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Την πρώτη θέση ανάμεσα στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας σε απορρόφηση Κοινοτικών πόρων κατέκτησε το 2018 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018 έφτασε στο 36,6%, φέρνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κορυφή των 13 ελληνικών Περιφερειών, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020» που ήταν 25,2%.
Μεγάλα έργα όπως το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 95%, ενώ ξεκίνησε το Φυσικό Αέριο που θα δώσει ώθηση στις τοπικές οικονομίες. Έχουν ενταχθεί και κατασκευάζονται δεκάδες έργα υποδομών σε Δήμους (σχολεία, υδρεύσεις, πολιτιστικές, αρχαιολογικές και θρησκευτικές υποδομές, αντιπλημμυρικά, αποχετεύσεις και βιολογικοί καθαρισμοί κλπ.).
Υλοποιούνται ήδη (και σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρώνονται) σημαντικές δράσεις εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και προμήθειας νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δράσεις στην οδική ασφάλεια (νέα οχήματα και εξοπλισμός ΕΛΑΣ), και στην προστασία από τις πυρκαγιές (νέα οχήματα πυροσβεστικής).
Έχουν εγκριθεί και λειτουργούν πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις όπως Κέντρα Κοινότητας και στους 25 Δήμους, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, δομές προστασίας κακοποιημένων γυναικών, ημερήσια φροντίδα ΑΜΕΑ και φυσικά φιλοξενία παιδιών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς.
Εγκρίθηκε ήδη και ξεκινάει η μεγάλη παρέμβαση του Ασωπού, ενώ θα ολοκληρωθούν άμεσα οι εντάξεις των σχεδίων αστικής ανάπτυξης των μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας.
Μέσα στο 2019, στόχος της Περιφέρειας είναι οι εντάξεις να υπερβούν το 100% των διαθέσιμων πόρων του ΠΕΠ, και να συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων με αμείωτους ρυθμούς παρά τις αλλεπάλληλες προεκλογικές περιόδους.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Το παλέψαμε και τα καταφέραμε. Αισθανόμαστε όλοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάρα πολύ υπερήφανοι που είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Με σχέδιο, σκληρή και συστηματική δουλειά. Τα εύσημα για την πρώτη θέση δεν ανήκουν σε μένα, αλλά στην ομάδα μας, ιδιαίτερα στον επικεφαλής και τα στελέχη της Διαχειριστικής μας Αρχής, αλλά και όλους τους συνεργάτες μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω.Φυσικά δεν σταματάμε.
Σε μια δύσκολη χρονιά, όπως το 2019, με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Και είναι δέσμευση ότι θα διασφαλίσουμε τη συνέχεια και τη ολοκλήρωση αυτού του έργου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστήριξε η πρόεδρος του Μαρία Καρυστιανού
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.