Πολιτικη & Οικονομια

Live η συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της πΔΓΜ στο ΝΑΤΟ

Στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bouli
Βουλή/©INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με ενστάσεις επί της διαδικασίας συνεχίζεται αυτή την ώρα η συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος έθεσε θέμα επικύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης με 180 ψήφους με την αιτιολογία ότι η χώρα εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα σε υπερεθνικούς οργανισμούς.

«Η συγκεκριμένη συνθήκη αφορά παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, πιστεύουμε ότι με το άρθρο 28 παράγραφος 2 απαιτείται στην ολομέλεια η ψήφος των 180 βουλευτών. Θέτω το θέμα καταρχήν στην επιτροπή θα το θέσουμε εάν είναι διαφορετική η άποψη της επιτροπής και ως ένσταση αντισυνταγματικότητας και αύριο», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. 

 

 


Ωστόσο το σύνολο των κομμάτων εκτός της Χρυσής Αυγής απέρριψε την πρόταση.

 

 

Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε ότι ο κ. Καμμένος επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν αυτός που το καλοκαίρι επέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης ο Θανάσης Παπφίλης από το ΚΚΕ υποστήριξε πως όταν ο κ. Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Αμυνας εκχωρούσε νέες βάσεις στις ΗΠΑ δεν ζητούσε την αυξημένη έγκριση της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος εξήγησε ότι θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία καθώς το ίδιο είχε γίνει και με το πρωτόκολλο ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. «Η προϋπόθεση μπαίνει όταν η χώρα μας εισέρχεται σε οργανισμούς και εκχωρεί δικαιώματα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπράταξη επεσήμανε ότι  «το ίδιο θέμα είχε τεθεί και στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της Συμφωνίας» και εξήγησε ότι η κανονική διαδικασία είναι μονόδρομος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.