Πολιτικη & Οικονομια

Προβόπουλος: Αλλάζει το κλίμα

Το Grexit απομακρύνεται, λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος. Ο κ. Προβόπουλους συναντήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με επικεφαλής μεγάλων ξένων τραπεζών, εκπροσώπους επενδυτικών οίκων και ομολόγους του από όλο τον πλανήτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον, όπου κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η χώρα έχει ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό και τα σενάρια περί Grexit που την είχαν τοποθετήσει στο διεθνές επενδυτικό περιθώριο τα τελευταία χρόνια. «Όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί. Η Ελλάδα σταθερά ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος.

Ο επικεφαλής της Blackrock, Λάρι Φινκ, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε ο διοικητής της ΤτΕ, εξήρε τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες και μετέφερε τις θετικές εντυπώσεις που προκάλεσε στην επενδυτική κοινότητα το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ. Ο κ. Προβόπουλος προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Φινκ να επισκεφθεί την Ελλάδα, κάτι που ο κ. Φινκ αποδέχθηκε.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον απέδειξαν και οι επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς δήλωσε ότι «η Ελλάδα έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα περιβάλλεται ξανά με εμπιστοσύνη και ολοένα και περισσότεροι διαβλέπουν τη δυναμική και τις δυνατότητες της εγχώριας οικονομίας».

Γ.Σ.