Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Δεν με ήθελε η «ομάδα γερόντων» Φλαμπουράρης-Καρτερός

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κουκούτση

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kammenos-tsipras
Πάνος Καμμένος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Τσίπρας © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ Open, και ερωτηθείς για την χθεσινή επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, όπου σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ερμηνείας του Κανονισμού της Βουλής, και ότι η ΚΟ υπάρχει με τον Π. Καμμένο επικεφαλής, αναφέρθηκε σε «ομάδα του Μαξίμου» η οποία «από καιρό απεργάζεται τη διακοπή της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη δημιουργία μιας κεντροαριστερής συμμαχίας με κοινοβουλευτική πλειοψηφία» και «είχε απεργαστεί αυτό το σχέδιο (σ.σ.: διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ)».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος πρέπει να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, προσθέτοντας «είναι στο χέρι του κ. Κουίκ και του κ. Τσίπρα να αποδείξουν αν αυτή την έδρα θέλουν να την κλέψουν από τους ΑΝΕΛ».

Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε ο κ. Κουίκ θα παραιτηθεί από υπουργός και θα παραμείνει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, είτε θα παραδώσει την έδρα στην κ. Σκλαβενίτη (την επόμενη βουλευτή) και θα παραμείνει υπουργός.

«Και βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα η επιλογή του κ. Τσίπρα είτε να παραμείνει ο κ. Κουίκ υπουργός χωρίς βουλευτική έδρα, είτε να παραμείνει υπουργός με προίκα (δηλ.) να κλέψουν την έδρα των ΑΝΕΛ», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη τη λογική των επιστολών» με τις οποίες οι βουλευτές δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τα νομοσχέδια, και την απέδωσε στην «ανησυχία και ανασφάλεια της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού».

Τόνισε ότι «με τέτοιου είδους κινήσεις, το Σύνταγμα προσβάλλεται, όμως δεν μπορώ να πω ότι είναι συνταγματική εκτροπή όπως θα είναι αν η συμφωνία για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ γίνει χωρίς 180 ψήφους».

Ο κ. Καμμένος στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο αυτό, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό σκηνικό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί «και σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχει να κάνει με την συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τους αποστάτες, και με τη ΝΔ που για το θέμα των Σκοπίων έχουν την ίδια άποψη, δηλαδή παραχωρούν το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενες προεκτάσεις του εθνικού θέματος, και πιο συγκεκριμένα την «κατάθεση ενός νέου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο».

Χαρακτήρισε επίσης «ντροπή» το «να παίρνει θέση η Ελλάδα υπέρ του Μαδούρο, στάση η οποία συμπίπτει με τη στάση της Τουρκίας, κάποιων τριτοκοσμικών χωρών και μέρους της πολιτικής σκηνής της Ιταλίας», αφ ής στιγμής «η Ελλάδα είναι ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στην Μεσόγειο, ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ και μέσω αυτού, άλλων χωρών, στην ευρύτερη περιοχή, και έχει περισσότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις με στενή συνεργασία και μεταφορά δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ που αποδυναμώνεται».

Κληθείς να προβεί σε ένα σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, εξέφρασε την ευχή να πάνε όλα καλά, προσθέτοντας ταυτόχρονα «δεν θα μου άρεσε να δω τον πρωθυπουργό της χώρας μου να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα των Ποντίων και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, της 'Ιβρου, της Τενέδου και της Πόλης. Εγώ δεν αποδέχθηκα πρόσκληση του Ακάρ γιατί ποτέ δεν θα κατέθετα στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ».

Επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική γιατί αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι απομονωμένη από το διεθνή παράγοντα, έχει «εξισλαμοποιηθεί», προκαλεί και στο Αιγαίο, δεν σέβεται ακόμα και τους καλεσμένους της.

Με αφορμή ερώτηση για «ενδεχόμενη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα», απάντησε ότι «όλα αυτά και τα περί ταξιδιών (του πρωθυπουργού) στις Μαλδίβες είναι παραμύθια».

Στην επαναφορά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του- στο θέμα της ΚΟ των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι έθεσε το ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου και ο πρωθυπουργός «έδειξε ότι δεν το γνωρίζει και εξεπλάγη».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι βρήκε γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής του 2013, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής για την σύσταση της ΚΟ αναφέρεται στην ίδρυσή της. Πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν ήθελαν ούτε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ούτε παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Όπως εξήγησε «ΚΟ σημαίνει ότι ο αρχηγός της μιλά στη Βουλή, απασχολεί συνεργάτες για τη διεκπεραίωση του κοινοβουλευτικού έργου και υπάρχει και θέμα ασφάλειας» προσθέτοντας, για το τελευταίο ότι «για μένα η ασφάλεια είναι θέμα επιβίωσης. Δεν θα μπορέσω να μείνω στην πολιτική αν κάποια στιγμή είμαι έρμαιο των επιχειρηματιών με τους οποίους έχω συγκρουστεί και οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις όπου έχουν σκοτωθεί αρκετοί κατά τύχη».

Είπε ότι το σχέδιο της «ομάδας του Μαξίμου», στηριζόταν από τους Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Ν. Κοτζιά «και όσους είχα συγκρουστεί κατά καιρούς» και από την «ομάδα των γερόντων» στην οποία ο κ. Καμμένος ενέταξε τους Α. Φλαμπουράρη και Θ. Καρτερό.

Τόνισε ότι «αν, καθαρά, έντιμα και δημοκρατικά μου ζητούσαν την λήξη της συνεργασίας, θα το έκανα» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ άρχισε διότι δεν προέκυψε η δημιουργία κεντροαριστερής πλειοψηφίας. Και εκεί «αρχίζει η ανέντιμη προσπάθεια προσέγγισης στελεχών των ΑΝΕΛ», τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «χρέωσε» την όλη εξέλιξη στον Αλ. Τσίπρα και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «δεν εκβιάζει κανέναν και ποτέ δεν θα εκβίαζε τον Αλ. Τσίπρα».

Έκανε εκ νέου λόγο για «ποινικές ευθύνες του Ν. Κοτζιά», προσθέτοντας ότι «και ο πρωθυπουργός -που απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά- γνώριζε την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών με τις εταιρείες του Σόρος για τις βίζες, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με υποθέσεις όπως της Λιβύης, αλλά και τις πολύ σοβαρές διαφωνίες σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών που χειριζόταν ο Ν. Κοτζιάς κατά παράβαση της συμφωνίας που είχα με τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του διευκρίνισε το εξής: «Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες γιατί έχει πάρει αποφάσεις, -όπως του είπε (σ.σ.: του πρωθυπουργού ο Ν. Κοτζιάς) και δεν είναι έτσι- του Συμβουλίου της Επικρατείας». Σημείωσε δε ότι «από εκεί και πέρα το θέμα υπάρχει σε σχέση με το ηθικό μέρος της υπόθεσης».

Επανέλαβε ότι «παρακαλώ να πάμε στα δικαστήρια, περιμένω να με καλέσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς να παραδώσω τα στοιχεία που έχω».

Είπε ότι στις ευρωεκλογές οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν ως «Ανεξάρτητοι Έλληνες-ευρωσκεπτικιστές», τασσόμενοι κατά της πολιτικής της κ. Μέρκελ «στην οποία έχουν υποταχθεί οι Τσίπρας και Μητσοτάκης» και υπέρ «των ΗΠΑ, της Μεσογειακής Ένωσης» και «λέγοντας ακόμα πιο ισχυρά ‘όχι’ στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης του Ιδρύματος Σόρος και του Ιδρύματος Κλίντον».

Ερωτηθείς αν θα ενταχθεί στους ΑΝΕΛ ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κουκούτσης, αναφέρθηκε σε ύπαρξη προϋποθέσεων ένταξης στους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας «ότι ο κ. Κουκούτσης προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, που δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο – είναι ένα θέμα. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει να έχει κάνει κάποιες κινήσεις που να τον εντάσσουν στο ναζιστικό και στο γερμανόφιλο τμήμα της ΧΑ». Προσέθεσε δε ότι δεν έχει συζητήσει με τον κ. Κουκούτση το θέμα της ένταξής του στους ΑΝΕΛ.

Τέλος, ανέφερε ότι συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο και άλλους, αλλά δεν συνομιλεί, ούτε πρόκειται με τους κκ. Καρατζαφέρη και Βελόπουλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.