- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κομισιόν: Για να είναι βιώσιμη η ανάπτυξη, οι αυξήσεις μισθών θα πρέπει να συνδέονται με την παραγωγικότητα
Δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν για υπερφορολόγηση και κόκκινα δάνεια
Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ωστόσο η συμβουλή της Κομισιόν σε όλες τις χώρες είναι οι αυξήσεις να συνδέονται με την παραγωγικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είναι βιώσιμη η αύξηση των μισθών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν.
Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τόνισε ζητώντας την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει.
Υπογράμμισε δε ότι «Η μεταρρύθμιση δεν είναι λιτότητα» αλλά «μια φυσιολογική διαδικασία».
Ο Γίρκι Κατάινεν κάλεσε τη σημερινή και την επόμενη κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα» δάνεια, γιατί είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη.
Μιλώντας δε για το θέμα της υπερφορολόγησης, παραδέχθηκε ότι είναι ένα από τα εμπόδια για την ανάπτυξη.
Σημείωσε ότι η εταιρική φορολογία είναι πολύ υψηλή, για να είναι ανταγωνιστική.
«Αν φορούσα καπέλο θα το έβγαζα για την επιτυχία της Ελλάδας» δήλωσε για το ζήτημα της απορρόφησης των κονδυλίων από το «Πακέτο Γιούνκερ».
Ο κ. Κατάϊνεν ενημέρωσε για «το μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις και ευκαιρίες», που ήταν το θέμα της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Βουλής.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα όχημα επένδυσης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το λεγόμενο «Πακέτο Γιούνκερ που έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες. Τα θετικά νέα είναι ότι η Ελλάδα είναι στη πρώτη θέση κατάταξης για τη χρήση των κονδυλίων από αυτό το Ταμείο και ελπίζω και του χρόνου να είναι το νούμερο ένα» ανέφερε.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε λόγο για επιτεύγματα της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και ευκαιρίες που δίνονται, ιδιαίτερα πάνω σε καινοτόμες δράσεις, για την περαιτέρω ανάπτυξή της μέσα από το «Πακέτο Γιούνκερ».
«Έχουν λάβει ή θα λάβουν ενίσχυση από το ευρωπαϊκό στρατηγικό επενδυτικό πακέτο πάνω από 22.000 μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Υπάρχουν δυνατότητες για αυτήν τη χώρα για πιο βιώσιμες επιχειρήσεις.
Έχουν επωφεληθεί 22.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι μεγάλος ο αριθμός θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερος» σημείωσε. Ωστόσο, τόνισε ότι εκεί που χρειάζεται η Ελλάδας καλύτερες αποδόσεις όσον αφορά τα "κόκκινα δάνεια", την εκπαίδευση, και να ανκτήδουν οι τράπεζες την εμπιστοσύνη.