Πολιτικη & Οικονομια

Το Post της ημέρας: John-Giannis Kouzinos

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Σας μεταφέρω κλίμα από φίλους στην Βενεζουέλα αλλά και το συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα. Ίσως λίγο παραπάνω από συγκρατημένα αισιόδοξα, μπορούμε να πούμε,ψιθυριστά ακόμα, μεταξύ μας,ότι ...

Η εποχή του Μαδούρο, του Τσάβες και της Σοσιαλιστικής Μπολιβαριανής Επανάσταση στην Βενεζουέλα, τελείωσε.

Από τις περισσότερες πλέον χώρες του κόσμου, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεχωριστά, έχει την σημασία του, από Γαλλία, Γερμανία αλλά ακόμα και Ισπανία του Σοσιαλιστή Σάντσες που έκανε πριν λίγο δηλώσεις, ο Μαδούρο έχει 8 ημέρες να προκηρύξει νέες ελεύθερες χωρίς πολιτικούς κρατούμενους και με παρατηρητές από όλο τον κόσμο εκλογές. Στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει, ο Χουάν Γκουάιδο θα αναγνωριστεί πλήρως σαν Πρόεδρος της χώρας και θα του παραχθεί οποιαδήποτε βοήθεια, ακόμα και στρατιωτική αν ζητηθεί, για να ξεφορτωθεί τους έκπτωτους κατσιαππλιάδες. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα άσχημα νέα είναι ότι ενώ όλα τα παραπάνω έχουν πλέον δρομολογηθεί, αν ο Μαδούρο δεχθεί τις ελεύθερες εκλογές, το αντάλλαγμα θα είναι ολική αμνηστία για τον ίδιο, την οικογένεια του και σε ΟΛΑ τα μεγαλοστελέχη και τους στρατιωτικούς του Τσαβικού καθεστώτος που έχουν ρημάξει ,ξεζουμίσει, εξαθλιώσει μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Η φήμη πονάει αβάσταχτα τους Βενεζολάνους που θα ήθελαν Δικαιοσύνη, κρεμάλες και λαϊκή εκδίκηση και για αυτό τον λόγο καθυστερεί και το τελείωμα του καθεστώτος με την φυγή του ελεύθερα σε χώρα της αρεσκείας τους. Προσωπικά συμφωνώ, το έχω γράψει και παλιότερα, με αυτή την λύση, όσο και να πονά να γνωρίζεις ότι αυτοί που σου διέλυσαν την ζωή, δεν θα πληρώσουν ποτέ. Και ειλικρινά σας παρακαλώ. Μην γίνεστε " Βασιλικότεροι του βασιλέως " Αν μπορώ να το δεχτώ εγώ και ακόμα περισσότερο οι Βενεζολάνοι δεν έχει κανένα νόημα οι υπόλοιποι να ζητάμε κρεμάλες.

Και κάτι περισσότερο προσωπικό σαν είδηση. Η Μίλι μου, αρνείται πεισματικά να ακούσει τις τελευταίες ειδήσεις για τις εξελίξεις στην χώρα της. Δεν θέλει να ακούσει από μένα,από την τηλεόραση και δεν μπαίνει καν στο ίντερνετ.Όχι φυσικά γιατί δεν ενδιαφέρετε. Αλλά έχουμε περάσει τόσες πολλές φορές απίστευτα συναισθηματικά roller coaster, με τόσες λαϊκές εξεγέρσεις, τόσους νεκρούς, ξανά και ξανά να φτάνουμε στην πηγή και να μένουμε πάντα διψασμένοι που δεν το αντέχει πια! Το μόνο που μου ζήτησε είναι

" Μην μου λες τίποτα. Πες μου μόνο όταν τελειώσει. Όταν τους κρεμάσουν στην πλατεία η όταν ξεκουμπιστούν από την χώρα μου "».