Πολιτικη & Οικονομια

Give The Kids

Ένας άνθρωπος, πολλά παιδιά

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51372-105012.JPG

Ο Βασίλης σε λίγο καιρό θα κλείσει τα 4 και έκλαιγε, γέλαγε, φώναζε, μέχρι που πήρε τις καραμέλες του. Έτσι, μπορέσαμε να τα πούμε πιο άνετα με τη μαμά του, τη Χριστίνα Κοπανά, η οποία μόνη της από τον Δεκέμβριο του ’11 άρχισε την ιστορία του Give The Kids, που με δυο λόγια κάποιοι χαρίζουν πράγματα για παιδιά, για να τα πάρουν κάποιοι άλλοι που τα χρειάζονται.

«Δεν ξεκίνησα ακριβώς μόνη. Υπήρξαν και φίλοι που βοήθησαν να φτιάξουμε την ιστοσελίδα, το στήριξαν και το στηρίζουν», λέει. «Από τότε περισσότεροι από 500 άνθρωποι μας χάρισαν πράγματα, ρούχα, παπούτσια, καρότσια, παιχνίδια, ό,τι μπορείς να φανταστείς, τα οποία έχω προωθήσει σε περίπου 60 οικογένειες».

Φαίνεται παράξενο η προσφορά να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

«Μάλλον οι οικογένειες που έχουν ανάγκη, που ζητάνε πράγματα, έχουν μια συστολή, ίσως ντρέπονται, από αξιοπρέπεια δεν θα σηκώσουν εύκολα το τηλέφωνο».

Τι μπορεί να χαρίσει κανείς;

«Τα πάντα, οτιδήποτε απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 5 χρονών. Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, φρεσκοπλυμένα, σιδερωμένα, να μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους τα παιδιά ή να είναι κάτι που θα το έκαναν δώρο».

Έχεις παρελθόν στον εθελοντισμό;

«Είναι μία έννοια που πάντα λιγάκι με τρόμαζε. Μια φορά είχα ασχοληθεί με μια ομάδα για τα δελφίνια, ποτέ δεν ήμουν αληθινά εθελόντρια κάπου, όμως είχα τα αφτιά μου ανοιχτά. Φαίνεται όμως ότι οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες κάτι παθαίνουν γενικώς. Και κάπου αντιλήφθηκα ότι η αφθονία με την οποία γέμιζα εγώ το γιο μου, δεν ήταν καθόλου δεδομένη για άλλες οικογένειες…».

Το όνειρό σου;

«Να μπορούσα να στηρίζω σε κάθε επίπεδο αυτές τις οικογένειες. Ξέρω ότι ποτέ δεν θα γίνω η UNICEF, μου αρκεί να βρίσκεται το Give The Kids δίπλα τους με κάθε τρόπο».

Και μια αντιγραφή από το Give The Kids, κάποια πράγματα που έχει γράψει η ίδια η Χριστίνα.

«Σαν μία ανάσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες, θέλω να μοιραστώ μαζί σας δύο όμορφες στιγμές του givethekids.

Μια μαμά, η Δήμητρα, από καιρό μου είπε πως στη βάφτιση του μωρού της θα ζήταγε από τους καλεσμένους της να μη φέρουν δώρα αλλά να χαρίσουν ό,τι επιθυμούσε ο καθένας για να μας τα προσφέρει. Είχε αγωνία αν θα τα κατάφερνε να τους πείσει: η βάφτιση έγινε και πανευτυχής με πήρε να μου πει πως ναι, ο κόσμος έφερε και χάρισε πολλά πολλά καλά. Την άκουσα τόσο χαρούμενη και εμένα με άκουσε τόσο συγκινημένη.

Μια άλλη μαμά, η Ευτυχία, που πριν από λίγο τη συναντήσαμε για να χαρίσει πραγματάκια τής μόλις 6 μηνών μικρής της, με απίστευτη ευγένεια και γλυκύτητα μας είπε πως με πολλή χαρά θα ήθελε να κάνει μαθήματα αγγλικών σε παιδιά που το χρειάζονται και δεν μπορούν να τα κάνουν. Δεν βρήκα λόγια να της πω πόσο υπέροχο ήταν αυτό που προσφέρθηκε να κάνει. Τις ευχαριστώ. Και όλους εσάς που χωρίς πολλά - πολλά βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μουτς άπειρα».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.givethekids.gr. Μπορείτε, επίσης, να τηλεφωνήσετε στη Χριστίνα στο 6945 541307 ή να της στείλετε μέιλ στο info@givethekids.gr είτε θέλετε να χαρίσετε είτε χρειάζεστε πράγματα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.