Πολιτικη & Οικονομια

Οι 4 δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και η μετάφρασή τους

Το συμπέρασμα από όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353210_1.jpg

1. «Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»

Πραγματικότητα: αποχωρούν μόνο η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας) και ο Κώστας Κατσίκης (βουλευτής). Παραμένουν η Έλενα Κουντουρά (Υπουργός Τουρισμού) και ο Βασίλης Κόκκαλης (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης).

2. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Πραγματικότητα: Θανάσης Παπαχριστόπουλος- Κώστας Ζουράρις- Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα δώσουν μόνο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, η Μ. Κόλλια και ο Κ. Κατσίκης.

3. «Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ»

Πραγματικότητα: Θα διαγραφούν μόνο Κουντουρά- Κόκκαλης.

4. «Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με όσους πράξουν κατά συνείδηση»

Πραγματικότητα: Οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που είναι βουλευτές αλλά όχι υπουργοί  δεν θα διαγραφούν ακόμα και αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι οι ΑΝΕΛ θα μπορέσουν να διατηρήσουν 5 βουλευτές, που είναι το όριο για να μπορούν να συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ θα διατηρήσουν την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές. Μαζί με τους 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι, Κουντουρά, Κόκκαλη) πάει 149, συν την Κατερίνα Παπακώστα και τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι που ήδη έχει δηλώσει «το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία» ο αριθμός φτάνει τους 151.

Πολύ κακό για το τίποτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.