Πολιτικη & Οικονομια

Δύο λεπτά νωρίτερα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Καμμένος (video)

Κρίσιμη συνάντηση με Τσίπρα για το μέλλον της συγκυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμμένος - Τσίπρας
Καμμένος - Τσίπρας © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα για το κρίσιμο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το μέλλον της συγκυβέρνησης, έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Η άφιξη Καμμένου στο Μαξίμου:

Ο Πάνος Καμμένος στο Μαξίμου

Το προγραμματισμένο για τις 10.30 το πρωί της Κυριακής τετ-α-τετ των δύο ανδρών θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο κι έρχεται λίγες ώρες μετά τις εξελίξεις στην πΓΔΜ, όπου το Κοινοβούλιο ενέκρινε τις συνταγματικές αλλαγές στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν τους «όρους» του επικείμενου διαζυγίου αλλά και τα επόμενα βήματα, καθώς πλέον το μπαλάκι για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει περάσει στην Ελλάδα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η άφιξη Τσίπρα στο Μαξίμου:

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου για το ραντεβού με τον Π. Καμμένο

Μετά το τέλος με το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος έχει προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου, της οποίας η ώρα αναθεωρήθηκε σήμερα το πρωί, για μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Αντί για τις 12.30 θα παραχωρηθεί στις 12.00, γεγονός που δείχνει ότι συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα δείχνουν πως έχει φτάσει η ώρα 0 για το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα, το θέμα έγκειται περισσότερο στο ποιοι θα είναι οι όροι που θα θέσουν οι δυο πλευρές. Αν τα στελέχη των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση θα μείνουν, αν ο Πάνος Καμμένος να αποσύρει τη στήριξή του, αν θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης και πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απελευθερώσει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, προκειμένου να φανεί ότι ακολουθούν ενωμένοι τη γραμμή που έχει χαράξει ο ίδιος. Ακόμη, φέρεται να ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να μην εντάξει βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αποδεκατιστεί το κόμμα του και συρθεί λαβωμένο στις εκλογές.

«Δεν μπορώ να απελευθερώσω όλους τους υπουργούς. Χρειάζομαι δύο από τους ΑΝΕΛ, για να διασφαλίσω το 151», του διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δύο αυτοί βουλευτές, στους οποίους αναφέρεται ο πρωθυπουργός -πάντα κατά πληροφορίες- είναι η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι ως βουλευτές διαθέτουν ψήφο. Μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε εκ νέου χτες ότι θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών και προφανώς θα χρειαστούν άλλες διαπραγματεύσεις , προκειμένου να μεταπειστεί.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας είναι δυσαρεστημένος με τον πρωθυπουργό που βάζει στα σχέδιά του ΑΝΕΛ. 

«Δεν θα γίνω εγώ Ιφιγένεια για να επιβιώσεις εσύ» φέρεται να είπε ο κ.Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τηλεφωνικούς διαλόγους σε πολύ υψηλούς τόνους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Πηγές, πάντως,  ούτε διέψευσαν, αλλά ούτε και έχουν επιβεβαιώσει τις διαρροές.

Παρακολουθείστε ζωντανά τις εξελίξεις:

ERT Liveshare

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.