Πολιτικη & Οικονομια

Αλλοδαπός σκύλος απέκτησε ελληνική πατούσα μετά το σεμινάριο στου Άδωνι!

Το συμπαθές τετράποδο συμμετείχε στην ακρόαση κειμένων αρχαίων κειμένων στην Ελληνική Αγωγή

Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ριζική αλλαγή στη ζωή ενός τυπικού βρετανικού κυνηγόσκυλου τύπου «Bloodhound» φαίνεται πώς έφερε η επαφή του με την αρχαία ελληνική γραμματεία, μέσω της εκδήλωσης που οργάνώθηκε στην Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη, όπου παιδιά διάβασαν κείμενα αρχαίων σε μια ομάδα τυχερών σκυλιών.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική εξέλιξη που δείχνει πόσο σημαντική επίδραση μπορεί να έχει το ελληνικό πνεύμα και η ελληνική φιλοσοφία ακόμα και στα σκυλιά. Φυσικά μιλάμε για τα σκυλιά που δεν κατάγονται από την Ελλάδα. ΔΙότ είναι γνωστό πως όταν οι ελληνικοί ποιμενικοί δίδασκαν στον Διογένη τον κυνισμό (από αυτά μάλιστα ονομάστηκε και έτσι), τα σκυλιά από τις ράτσες του εξωτερικού ήταν στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια…

Σύμφωνα λοιπόν με την 30χρονη ιδιοκτήτριά του, ο συμπαθής – αλλά αλλοδαπός - «Ντρούπι», επέστρεψε βαθιά αλλαγμένος από την συγκεκριμένη εκδήλωση. Κατ’ αρχήν σταμάτησε να κυνηγάει την ουρά του. Εξέλιξη που δείχνει ότι έχει ενστερινστεί την διδασκαλεία του Ηράκλειτου, σύμφωνα με την οποία «Τα Πάντα Ρει». Άρα και η ουρά του. Οπότε είναι μάταιο να την κυνηγάει.  

Ταυτόχρονα το συμπαθές τετράποδο – που πλέον ακούει μόνο στο όνομα «Ερμής», άλλαξε την φύση του γαυγίσαματός του, εγκαταλείποντας το ξενόφερτο «Αρφ» για το εξ’ ολοκλήρου ελληνικό «Γαβ» που δεν μιλιέται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Όμως η σημαντικότερη αλλαγή που θα αποτελέσει και σημαντικό επιχείρημα για να αποδοθεί στον «αναβαπτισμένο στα ελληνικά ιδεώδη «Ερμή» η ιθαγένεια, είναι η αλλαγή στις πατούσες του! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το δεύτερο τμήμα της πατούσας του, μετά τα σεμινάρια μεγάλωσε! Δημιουργώντας αυτό που αποτελεί κανόνα στα ελληνικά αγάλματα, το λεγόμενο «ελληνικό πόδι», όπου το δεύτερο δάχτυλο είναι μεγαλύτερο από τα άλλα. Μια αδιάψευστη απόδειξη δηλαδή ότι στις φλέβες τους θα κυλούσε το περίφημο «Ιχώρ» που συναντάται μόνο στο ελληνικό DNA!

Μέχρι στιγμής πάντως, η ιδιοκτήτρια του νεαρού Bloodhound – ράτσα που σύντομα θα ελληνοποιηθεί και θα μετονομαστεί σε «Μπλοντχάντιος» - δεν δείχνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από την αλλαγή. Η μόνη της ανησυχία είναι ότι ο σκύλος της πλέον στις βόλτες του δείχνει αφηρημένος σα να φιλοσοφεί, επιμένει να τριγυρίζει στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος και δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις περικεφαλαίες του Λεωνίδα, που προσπαθεί να φορέσει όποτε περνούν από κατάστημα souvenir.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)