- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αν εφαρμοζόταν το πόρισμα Παρασκευόπουλου, δεν θα είχε καεί το ΑΠΘ, υποστηρίζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη
«Θα υπήρχε επικοινωνία μέσω email. Τόσο απλά»
Στη μη εφαρμογή του πορίσματος της επιτροπής Παρασκευόπουλου για τα πανεπιστήμια αποδίδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα όσα έγιναν πρόσφατα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η διαρροή του υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αν όσοι λοιδορούσαν το πόρισμα της "επιτροπής Παρασκευόπουλου" για τα πανεπιστήμια, το εφάρμοζαν, τότε ζητήματα επικοινωνίας και συντονισμού όπως για τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ θα είχαν επιλυθεί».
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στη 12μελή «επιτροπή για την μελέτη των ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας», που συνέστησε το υπουργείο Παιδείας και στην οποία ήταν πρόεδρος ο Νίκος Παρασκευόπουλος, συμμετείχαν μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, μεταξύ των οποίων καθηγητές του ΑΠΘ και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας, καθηγητές νομικής, εγκληματολογίας, αντεισαγγελέας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ.ά. Και συμπληρώνουν: «Στο Κεφάλαιο 4, παράγραφος (α) του πορίσματος της επιτροπής, υπάρχει πρόνοια για περιπτώσεις που κλονίζεται η ηρεμία του Πανεπιστημιακού χώρου. Προτείνεται η επικοινωνία μέσω email των αρμοδίων πρυτανικών αρχών-αστυνομίας-εισαγγελέα για τον συντονισμό τους και τη λήψη αποφάσεων. Τόσο απλά».