Πολιτικη & Οικονομια

Στουρνάρας: To ΔΝΤ ο κύριος παράγοντας για την υπερβολική λιτότητα στα δύο πρώτα προγράμματα

«Η Ελλάδα είναι ακόμη πίσω σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stournaras.jpg
© INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

«Το ΔΝΤ, και κυρίως ο Πολ Τόμσεν, ήταν ο κύριος παράγοντας για την υπερβολική λιτότητα στα δύο πρώτα προγράμματα, πριν “γίνει πιο ρεαλιστικός” στα φορολογικά θέματα», ανέφερε σε ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στην εκδήλωση με θέμα «Κρίση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που διοργανώνεται σήμερα στην ΤτΕ, με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2010-14.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε επίσης την άποψη πως «η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα προσαρμογής έχοντας ένα θετικό ιστορικό υιοθέτησης μεταρρυθμίσεων». 

«Αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, διάφορες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να προχωρήσουν. Με άλλα λόγια, οι επιδόσεις της Αθήνας είναι εντυπωσιακές αλλά, δεδομένων των αρχικών περιορισμένων επιπέδων δομικών μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα είναι ακόμη πίσω σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες», υποργράμμμισε. 

«Ως εκ τούτου, η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί έως ότου επιτευχθεί ο στόχος μιας ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας που μπορεί να σταθεί στα πόδια της», τόνισε. 

Επίσης, ο επικεφαλής της ΤτΕ, δήλωσε, ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Ελλάδα υλοποίησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που βοήθησαν να κλείσει το χάσμα ανταγωνιστικότητας και να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H απειλή εξ Ανατολών - Μέρος 2: Η διεθνής νομολογία ως περίγραμμα ενός έντιμου συμβιβασμού
H απειλή εξ Ανατολών - Μέρος 2: Η διεθνής νομολογία ως περίγραμμα ενός έντιμου συμβιβασμού

Μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η εικόνα της πλέον εύλογης και πιθανής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην υποθετική περίπτωση κοινής ελληνο-τουρκικής προσφυγής σε αυτό

Πώς το κράτος θα ξαναπροσλάβει ένστολους που μπουκάρουν σε υπουργεία;
Πώς το κράτος θα ξαναπροσλάβει ένστολους που μπουκάρουν σε υπουργεία;

Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν οι εποχιακοί πυροσβέστες που μπουκάραν στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πάρουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό για τις προσλήψεις εποχιακών, προσληφθούν ή μονιμοποιηθούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.