Πολιτικη & Οικονομια

Προσλήψεις στο Δημόσιο - Πού θα δοθούν προτεραιότητες

Δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nosokomeio.jpg
© ΕUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι προσλήψεις είναι στοχευμένες, με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, και πάντα μέσω ΑΣΕΠ, διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», απαντώντας σε κριτικές για τη σχετική πολιτική της κυβέρνησης.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε και να συμφωνήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό».

Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί στην Παιδεία, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών, στην Υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην αυτοδιοίκηση με τις περίπου 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, που ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. 

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «φέτος που το ΕΣΥ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας, θα υπάρξουν μαζικές συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο αδιέξοδο να μην υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων νέων ιατρών».

Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει θέμα προσλήψεων για προεκλογικούς λόγους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι αυτό συμβαίνει, διότι αφενός τώρα η χώρα βγήκε από το μνημόνιο, αφετέρου από το επόμενο έτος θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, που θα έχει ως αποτέλεσμα «όχι τη διόγκωση του κράτους αλλά τη διακοπή της συνεχούς συρρίκνωσης των τελευταίων οκτώ ετών».

«Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε, «να λέει το κράτος ότι "σταματώ να λειτουργώ και να καλύπτω τις ανάγκες του Δημοσίου για την ανάπτυξη και για τις ανάγκες των πολιτών" επειδή σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει ότι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του κανόνα 1:1 και επιστροφή στο 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα του 2012 που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο υπήρξε η πρόβλεψη ότι το 2018 ο σχετικός κανόνας θα προσέγγιζε το 1:1. Σύμφωνα με την ίδια, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή την ιδεοληψία είτε γιατί θέλει να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό είτε γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε διάφορα συμφέροντα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H απειλή εξ Ανατολών - Μέρος 2: Η διεθνής νομολογία ως περίγραμμα ενός έντιμου συμβιβασμού
H απειλή εξ Ανατολών - Μέρος 2: Η διεθνής νομολογία ως περίγραμμα ενός έντιμου συμβιβασμού

Μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η εικόνα της πλέον εύλογης και πιθανής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην υποθετική περίπτωση κοινής ελληνο-τουρκικής προσφυγής σε αυτό

Πώς το κράτος θα ξαναπροσλάβει ένστολους που μπουκάρουν σε υπουργεία;
Πώς το κράτος θα ξαναπροσλάβει ένστολους που μπουκάρουν σε υπουργεία;

Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν οι εποχιακοί πυροσβέστες που μπουκάραν στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πάρουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό για τις προσλήψεις εποχιακών, προσληφθούν ή μονιμοποιηθούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.