Πολιτικη & Οικονομια

Γαβρόγλου: Καμία αλλαγή στη μισθοδοσία, την ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη των κληρικών

Κεγκέρογλου: Συμφωνία που μοιάζει real estate

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Κεγκέρογλου, περί συμφωνίας που μοιάζει real estate, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Γαβρόγλου, που αντέτεινε ότι το να εκφυλίζεται μια ιστορική συμφωνία δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το κράτος και την Πολιτεία.

Παράλληλα σημείωσε ότι «η συμφωνία είναι ένας οδικός χάρτης και οι λεπτομέρειες πάνω σε σοβαρά ζητήματα, θα διευκρινιστούν».

«Η ιστορική συμφωνία που λέει η κυβέρνηση ότι υπεγράφη μεταξύ του κ. Τσίπρα και του μακαριωτάτου Ιερώνυμου σαν συμφωνία real estate μοιάζει. Όμως ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο μακαριότατος μπορούν να υπογράφουν συμφωνίες πέραν της περιοχής ευθύνης του μακαριότατου. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν είναι στην περιοχή της ευθύνης τους. Και εσείς γνωρίζετε ότι η πρότασή σας για το άρθρο 3, δεν μπορεί να αναφέρεται στον καταστατικό χάρτη της Ελλάδος αλλά και στον καταστατικό χάρτη της Κρήτης. Ιδιαίτερα εσείς που είστε με το Φανάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την παιδεία που είχε καταθέσει.

«Καταλαβαίνω ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος θέλει και μια “χαριτομενιά” για τα μέσα ενημέρωσης. Όμως, το να εκφυλίζουμε μια ιστορική συμφωνία δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού προς το κράτος και την Πολιτεία. Θέλει προσοχή. Αν θεωρείτε τώρα, ότι είναι μια συμφωνία real estate, αυτό βαρύνει εσάς και το κόμμα σας», απάντησε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Για το αν έχω συμπάθειες προς τη μια ή την άλλη πλευρά που λέτε, θα πω ότι είμαι υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης και αποδέχομαι πλήρως τη συμφωνία. Εξ ορισμού, αυτά τα θέματα που θίξατε είναι σοβαρά και πρέπει να λυθούν. Αυτή η ιστορική συμφωνία είναι ο οδικός χάρτης, το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν».

Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ακόμα ότι «είναι απολύτως προφανές ότι καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει ως προς το στάτους της μισθοδοσίας, τα ασφαλιστικά, την περίθαλψη των κληρικών, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία, από το κράτος».

Την αντίδραση επίσης του κ. Γαβρόγλου προκάλεσε και η αναφορά νωρίτερα του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου περί αρχιερατικής συμφωνίας που δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια θα αποφασίζουν οι δεσποτάδες.

« Μετά την ιστορική συμφωνία που υπεγράφη, και ξέρετε πόσο απομονωμένοι είστε από το αίσθημα της κοινωνίας, αν είναι αστεϊσμός αυτό που είπατε, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας στην ιστορία», σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ