Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας στη Βουλή: Αποκαθιστούμε αδικίες

Ως «σπουδαία μέρα για το ελληνικό Κοινοβούλιο» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ως «σπουδαία μέρα για το ελληνικό Κοινοβούλιο» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διότι, όπως εξήγησε, «ξεκινά μια σειρά θετικών παρεμβάσεων που αντικατοπτρίζουν την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που έγινε στις 21 Αυγούστου και στην καλή κατάσταση της οικονομίας», με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για την επιστροφή αναδρομικών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση επειδή στερείται οράματος καταφεύγει στην παραδοξολογία φέρνοντας ως παράδειγμα όσα έλεγε ο κ. Βορίδης».

«Ηθική μας υποχρέωση είναι να αποκαθιστούμε τις αδικίες που εσείς φέρατε στον κόσμο με την εφαρμογής της μνημονιακής λαίλαπας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Ένα προς ένα θα φέρνουμε τα μέτρα του 4ου μνημονίου και τα αφιερώνω στον Κ. Μητσοτάκη, ένα ένα τα θετικά μέτρα της ΔΕΘ θα ψηφιστούν και θα λέτε ναι σε όλα», είπε ο Πρωθυπουργός περιγράφοντάς τα αναλυτικά. «Όπως θα ψηφίσετε και τη μη περικοπή των συντάξεων. Περικοπή που εσείς επιβάλλατε και εμείς καταφέραμε να μην γίνει», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η ψήφιση της τροπολογίας για την καταβολή αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ αφορά τους ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς (αναλυτικά παρακάτω) και θα ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία θα ζητήσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.