- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι συμβαίνει με το αυτόφωρο των δημοσιογράφων
«Παραπέμπεται στο μέλλον η επίλυση του ζητήματος»
Σε μελλοντικές ενέργειες παρέπεμψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, το ζήτημα του αυτοφώρου των δημοσιογράφων για υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης στον Τύπο, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος, δίνοντας την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στη δημοσιότητα αναφέρει:
»Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αντί επίλυσης του θέματος παρέπεμψε, με την απάντησή του, σε μελλοντικές ενέργειες. Ενώ αρχικά ενημέρωσε για τη συνάντησή του στις 25-10-18 με εκπροσώπους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) με αντικείμενο «τη δυνατότητα άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τα ζητήματα παραπομπής στην αυτόφωρη διαδικασία», στη συνέχεια αντί για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία εξέφρασε, γενικόλογα και αόριστα, απλά «την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει τα ζητήματα που άπτονται ευρύτερα των αδικημάτων δια του Τύπου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των νέων Ποινικών Κωδίκων».
»Αρνούμενος δηλαδή την άμεση νομοθετική παρέμβαση παρέπεμψε το θέμα του αυτόφωρου για υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης στον Τύπο σε μελλοντική εξέταση, κοινώς στις καλένδες, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
»Η αυτόφωρη διαδικασία όμως για θέματα συκοφαντικής δυσφήμησης στον Τύπο πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα. Κι αυτό μπορεί να γίνει με μια απλή νομοθετική ρύθμιση. Όσο δεν γίνεται αυτή η νομοθετική παρέμβαση, η αναφορά σε όποια δήθεν «πρόθεση» απλώς θα επιβεβαιώνει στην πράξη την επικίνδυνη κυβερνητική πρόθεση για παρέμβαση στο κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου. Με δεδομένο μάλιστα ότι και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής είχε απαντήσει αρνητικά στην σχετική ερώτηση του κ. Θεοχαρόπουλου είναι φανερό ότι πρόκειται πλέον για σαφή κυβερνητική επιλογή να μην καταργηθεί άμεσα το αυτόφωρο σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης στον Τύπο ώστε να λειτουργεί ως μέσο εκφοβισμού».