- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Επιβεβαίωση Τσακαλώτου: Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να βγει ακόμα στις αγορές
«Περιμένουμε να καταλαγιάσει η κρίση σε Ιταλία και Τουρκία»
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνει, μιλώντας στα ιαπωνικά ΜΜΕ, ότι αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις που να εξισορροπούν τις πιέσεις από το διεθνές περιβάλλον, σε Ιταλία και Τουρκία, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να αναβληθεί προσωρινά.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα έχει διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και «δεν είναι υποχρεωμένη να βγει στις αγορές για 2 έως 2,5 χρόνια» επισημαίνοντας ότι «θα περιμένουμε να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία».
Μιλώντας για τις συντάξεις, επισήμανε ότι η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων».
«Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης».
Προέβλεψε δε ότι ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».
Συνέχισε δε σημειώνοντας πως η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%. Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων», πρόσθεσε.
«Η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία, κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος».