Πολιτικη & Οικονομια

Επιβεβαίωση Τσακαλώτου: Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να βγει ακόμα στις αγορές

«Περιμένουμε να καταλαγιάσει η κρίση σε Ιταλία και Τουρκία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsakalotos.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνει, μιλώντας στα ιαπωνικά ΜΜΕ, ότι αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις που να εξισορροπούν τις πιέσεις από το διεθνές περιβάλλον, σε Ιταλία και Τουρκία, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μπορεί να αναβληθεί προσωρινά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα έχει διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και «δεν είναι υποχρεωμένη να βγει στις αγορές για 2 έως 2,5 χρόνια» επισημαίνοντας ότι «θα περιμένουμε να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία».

Μιλώντας για τις συντάξεις, επισήμανε ότι η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων».

«Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης».

Προέβλεψε δε ότι ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».

Συνέχισε δε σημειώνοντας πως η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%. Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων», πρόσθεσε.

«Η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία, κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.