Πολιτικη & Οικονομια

Γερουλάνος: Η Αθήνα γίνεται εντελώς αφόρητη - Ποιες είναι οι προτεραιότητές μου

Ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Όλοι έχουμε περάσει μια εμπειρία που σε κάνει να αισθάνεσαι μια ανασφάλεια στην Αθήνα», αναφέρει σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr o Παύλος Γερουλάνος που θα διεκδικήσει την δημαρχία της Αθήνας, στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

«Για όλους εμάς που την ζούμε στην καθημερινότητά μας, η Αθήνα γίνεται εντελώς αφόρητη. Αυτό που γίνεται κάτω από την Ομόνοια και όχι μόνον είναι ότι δημιουργούνται πυρήνες ανομίας παντού που κάνουν τον Αθηναίο να φοβάται να περπατήσει στον δρόμο. Το να είσαι γυναίκα και να ζεις στην Αθήνα, σημαίνει ότι συνεχώς κοιτάς πίσω από τον ώμο σου. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρει ο Παύλος Γερουλάνος.

Απαντώντας ποιο είναι το top 3 στις προτεραιότητές του τονίζει: «Ασφάλεια, καθαριότητα και ένα τρίτο, που δεν το ακούς αλλά είναι σημαντικό να ειπωθεί με τον σωστό τρόπο, είναι κατά πόσον ο δήμος έρχεται να γίνει υποστηρικτής στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης και δεν είναι στην αυστηρή αρμοδιότητα του δήμου. Πώς να τα αναδείξουμε, να λειτουργήσουμε ως μοχλός πίεσης, να σταθούμε στο πλευρό του πολίτη.

»Θέλω να εξηγήσω ότι την καθαριότητα ο δήμος την βλέπει μόνον ως συλλογή σκουπιδιών. Ο πολίτης όμως, όταν μιλάει για καθαριότητα μιλάει για ένα ευρύτερο πρόβλημα. Από τις αφισοκολλήσεις, τα γραφήματα στους τοίχους, τα σπασμένα πεζοδρόμια, όλα αυτά συμβάλουν στο να αισθανόμαστε ότι ζούμε σε μια πόλη που δεν νοιάζεται για εμάς. Το ονομάζουμε καθαριότητα, αλλά στην ουσία εννοούμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε ως πολίτες αυτής της πόλης. Κι είναι τεράστιο θέμα». 

Ο κ. Γερουλάνος απέφυγε να σχολιάσει άμεσα τον Κώστα Μπακογιάννη, ωστόσο απαντώντας στην ερώτηση γιατί να ψηφίσουν εκείνον και όχι τον Κώστα Μπακογιάννη είπε: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω μια υποψηφιότητα που δεν είναι επίσημη. Γενικά δεν μου αρέσει να σχολιάζω πολιτικούς σε προσωπικό επίπεδο αλλά να φέρνω σε αντιπαράθεση προγράμματα. Θεωρώ ότι αυτό που είναι προβληματικό δεν είναι οι υποψηφιότητες, αλλά η εσωτερική διαπραγμάτευση που κάνουν τα κόμματα χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μοιράζουν αρμοδιότητες. Κι αυτή είναι μια διαδικασία εξαιρετικά απαξιωτική απέναντι στον πολίτη και τον θεσμό. Και πρέπει να τελειώνουμε. Εγώ βγήκα και είπα είμαι υποψήφιος, βεβαίως θα χαρώ τη στήριξη όποιου φορέα αλλά δεν θα μπω σε διαπραγμάτευση».