Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τα μυστικά κονδύλια

« O κ.Τσίπρας ανακάλυψε διγλωσσία και έκοψε λάθος γλώσσα»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Να δώσει απαντήσεις για όλα τα μυστικά κονδύλια, για όλα τα υπουργεία κάλεσε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Συμπλήρωσε, δε, πως «δεν είναι το πορτοφόλι των μπαμπάδων τους, είναι τα λεφτά των πολιτών». «Δε με ενδιαφέρουν μόνο τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, που άλλωστε είναι στον έλεγχο της Βουλής, με ενδιαφέρουν τι γίνεται με τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων» είπε και αποκάλυψε ότι 8 υπουργεία έχουν και μοιράζουν μυστικά κονδύλια. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμισε ότι ο ίδιος έχει θέσει δύο φορές το θέμα στη Βουλή: «Εμείς προτείναμε τα μυστικά κονδύλια να περιοριστούν μόνο στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και να ελέγχονται από τη Βουλή».

Αναφερόμενος στην παραίτηση Κοτζιά ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι «ο κ.Τσίπρας ανακάλυψε διγλωσσία και έκοψε λάθος γλώσσα». «Γελοιοποιείται η εξωτερική πολιτική της χώρας και ο πρωθυπουργός δείχνει αδυναμία διαχείρισης εθνικών υποθέσεων», συμπλήρωσε. «Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να αλλάξει εξωτερική πολιτική είναι λογικό να διώξει τον κ. Κοτζιά. Εδώ έχουμε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι θα συνεχίσει την εξωτερική πολιτική του κ. Κοτζιά, διώχνοντας τον κ.Κοτζιά και κρατώντας τον κ.Καμμένο, ο οποίος διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική. Είναι κινήσεις που δείχνουν πανικό και δεν βγάζουν νόημα», κατέληξε.

Ερωτηθείς από τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως, ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και το Πολιτικό Συμβούλιο έχουν αποφασίσει ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Είμαστε αντιπολίτευση, δεν είμαστε συμπολίτευση, και δεν θα συνηγορήσουμε με δική μας ψήφο να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Για τις σχέσεις μας με την πΓΔΜ είπε ότι το κόστος να παραμένει αυτή η χώρα ως Μακεδονία στη συντριπτική πλειοψηφία όλων των χωρών του πλανήτη είναι πολύ μεγάλο. Και τάχθηκε υπέρ του Ευρωπαϊκού δρόμου της νότιας Βαλκανικής. Επανέφερε μάλιστα την πρόταση του Ποταμιού για τη σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζοντας πως θα συμβάλλει, ώστε «στα σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να υπάρξει ένας ενιαίος λόγος, ένα εθνικό δόγμα».

Ερωτηθείς σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε «ότι δεν είμαστε εκδικητική Δημοκρατία, είμαστε Δημοκρατία και οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν πρέπει ή όχι να αποφυλακιστεί λόγω της φοβερής βλάβης που αναφέρουν οι πρώτες γνωματεύσεις». Υπογράμμισε όμως την ανάγκη να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου που δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακίζονται εγκληματίες επικαλούμενοι πλαστούς ιατρικούς λόγους. Επανέλαβε δε τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στη Βουλή με βάση ερώτηση του Ποταμιού, σύμφωνα με τα οποία στα 3 χρόνια της ισχύος του Νόμου Παρασκευόπουλου είχαμε 341 αποφυλακίσεις για λόγους υγείας τη στιγμή που τα προηγούμενα 5 χρόνια είχαμε 57. «Δηλαδή έγινε μια βιομηχανία αποφυλακίσεων με την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής από μέλη του «Ρουβίκωνα», ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα το Ποτάμι επιμένει στην πρόταση του να φύγουν οι κομματικοί και άλλοι εγκάθετοι από τα πανεπιστήμια. «Οι κομματικοί στρατοί δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν τα δικά τους στέκια μέσα στα πανεπιστήμια. Πόσω μάλλον κάποιες συλλογικότητες, κάποιοι ανύπαρκτοι, κάποιοι που βανδαλίζουν την πόλη. Δεν μπορεί τα πανεπιστήμια να έχουν κομματικά και άλλα υποκαταστήματα, δεν συμβαίνει σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου» κατέληξε.