- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Π. Καμμένος: Ο Τσίπρας γνωρίζει για το plan b αλλά δεν το εγκρίνει (video)
«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τι πρόταση έχουν;»
Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει για το plan b στο Σκοπιανό, αλλά δεν το εγκρίνει, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξήγησε ότι η πρότασή του αποτελεί εναλλακτική σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η συμφωνία των Πρεσπών.
«Την ξέρει την πρόταση μου ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει. Θα ήταν μία εναλλακτική σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρούσε. Εγώ έκανα μία προσωρινή λύση αν δεν βρεθεί λύση στο Σκοπιανό» ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Πήγα ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όσον αφορά τα θέματα εθνικής άμυνας ήταν όλα συμφωνημένα. Αλλά ως κυβερνητικός εταίρος από τη στιγμή που αρνήθηκα τη συγκεκριμένη συμφωνία όπως ήμουν υποχρεωμένος, κατέβασα μια πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τι πρόταση έχουν;».
Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε πως υπάρχει συνεννόηση με τον Τσίπρα σε ζητήματα που άπτονται του τομέα της Άμυνας.
«Δεν κάθεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κάνει πολεμικά σχέδια στο γραφείο του, όλα περνούν από το ΚΥΣΕΑ» συμπλήρωσε.
Ποιο είναι το plan b
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ.
Κατέθεσε, μάλιστα, ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού. Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.
Σφοδρές αντιδράσεις
Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν αναταράξεις στην κυβέρνηση, με τον ίδιο να επισημαίνει στη συνέχεια μέσω Twitter ότι «ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα».
Την ίδια στιγμή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε επί του θέματος, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την κίνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από «μια προσωπική διπλωματική συνομιλία», ξεκαθαρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον «υποστηρίζει σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας».